NIKOLIĆ: Plej-of nam sada odgovara, ali za tri kola možda i neće

marko-nikolic-partizan-fk

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je njegova ekipa favorit protiv Novog Pazara i dodao da se nada da će crno-beli već na tom meču pokazati da su još napredovali.

Nikolić je na konferenciji za novinare naveo da crno-beli u predstojeći meč ulaze posle dobre rezultatske serije, ali i ponovio da još ima prostora za napredak.

– Ako se osvrnemo unazad i pogledamo gde smo bili pre dva meseca i gde se nalazimo danas… Došli smo do drugog mesta na tabeli, napravili smo veliki pomak u rezultatskom smislu. Međutim, još ima prostora za napredak i na tome radimo svakodnevno. Taj bolji prikaz na terenu očekujem već na sledećoj utakmici iako svi znamo da je Novi Pazar uvek ekstremno motivisan protiv Partizana – rekao je Nikolić.

Fudbaleri Partizana u nedelju dočekuju Novi Pazar u 15. kolu Super lige Srbije.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 29 bodova, dok je Pazar na 13. mestu sa 12.

– Igramo na svom stadionu i nema nikakve dileme da uloga favorita pripada nama, a da bismo to opravdali postoji samo jedan način, a to je da svi igrači budu na svom maksimumu i da budu tim, a ne grupa pojedinaca. To je nešto što nas je i dovelo do drugog mesta na tabeli – kazao je Nikolić.

– Jako želimo da dođemo do pobede i da sebi omogućimo dobar ambijent za rad u pauzi – dodao je on.

Trener Partizana je istakao da se njegova ekipa ne zadovoljava drugom pozicijom.

– Ima još mnogo da se igra do kraja. Sam sistem takmičenja je takav da je još rano rano za svođenje računa.

Nikolić je podsetio da je jedino Partizan bio protiv podele bodova u plej-ofu.

– To nam u ovom trenutku ide na ruku, ali možda nam neće odgovarati za tri kola… Niko ne može više da želi pobedu nad Novim Pazarom od nas. Predstojeća serija ne može da bude odlučujuća kada je u pitanju ishod prvenstva, ali može da donese zaplet i upravo zato kažem da nam za tri kola možda ovaj sistem neće odgovarati – rekao je Nikolić.

Trener Partizana je naveo da je jedino sigurno da protiv Pazara neće igrati Leonardo zbog kartona.

– Osim njega, imamo dileme sa Miroslavom Vulićevićem koji je od svih povređenih najbliži tome da se vrati u ekipu. Marko Jevtović je nešto dalje, a Nemanja Mihajlović se nalazi negde između njih dvojice – zaključio je Nikolić.

Utakmica između Partizana i Novog Pazara igra se u nedelju od 17.00.

Beta