RADONJIĆ: Baskonija favorit, uradićemo sve da budemo konkurentni

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će predstojeća utakmica sa Baskonijom biti veliki izazov za njegove košarkaše i da se nada da će oni uspeti da pobede špansku ekipu, za koju je naveo da je favorit.

„Uradićemo sve što je moguće kako bismo bili konkurentni ekipi koja je favorit u ovoj utakmici. Biće veliki izazov. Daćemo sve od sebe da ih poremetimo u ostvarivanju njihovih visokih ambicija. Svestan sam da neće biti lako“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u petak u petom kolu Evrolige protiv Baskonije pokušati da zabeleži treću pobedu u tom takmičenju.

Radonjić je kazao da ga ne brine reakcija navijača i odziv na utakmicama Evrolige. Kako je rekao, siguran je da će Zvezda imati najveću posetu ove sezone, bez obzira na sve.

„Pozivam navijače da pokažu reakciju i da nas bude dovoljno da budemo ispred svih u tom segmentu. Nama će to biti podstrek da damo sve od sebe. Potrebno je da celu utakmicu budu uz nas, da prate igru i daju konfor da budemo iznad svojim mogućnosti kako bismo pobedili Baskoniju“, kazao je Radonjić.

Zvezda u narednom periodu neće moći da računa na Nikolu Rebića, za koga se sumnja da ima mononukleozu.

„Rebić će duže odsustvovati, nadam se ne predugo. Nadam se da u nastavku neće biti toga jer bi to imalo ogroman uticaj na sve nas jer je svako odsustvo za nas veliko opterećenje“, rekao je trener crveno-belih.

On je naveo da ima veoma malo vremena zbog nedostatka treninga da se Nejt Volters adaptira, ali da se sva pažnje posvećuje njemu i ostalim igračima.

Utakmica protiv Baskonije biće 12. Zvezdina ove sezone, a Radonjić je rekao da se nada da će ekipa na zadovoljavajući način izlaziti iz teškog ritma.

„Vreme treba da koristimo tako da ekipa najmanje trpi i sa najmanje oscilacija izlazi iz ovakvog ritma utakmica, koji nosi efekte koji bi bili sasvim drugačiji da imamo dovoljno vremena za odmor. Stekli smo sasvim kvalitetnu naviku da puno radimo“, rekao je Radonjić.

Radonjić je naveo da je Baskonija „klub ogromnog evropskog rejtinga“, koji je godinama u samom vrhu.

„Baskonija je ekipa koja je na početku Evrolige pokazala da i ove godine može mnogo i da je dobro nadomestila veliki broj odlazaka igrača. Imaju mnogo razloga za razmišljanje da mogu da ponove uspeh iz prošle sezone, a rezultati na početku idu u prilog tome“, kazao je trener Zvezde.

Po njegovoj oceni, plejmejker Larkin je ključni igrač Baskonije, koji mobiliše ekipu i gradi opasnost za svakog protivnika.

Radonjić je posebno govorio o bivšem igraču crveno-belih Jaki Blažiču, koji sad nastupa za španski klub.

„Lako mi je da pričam o Blažiču. Drago mi je što je otišao iz Zvezde u klub takvog rejtinga i da igra odlično. Siguran sam da će svima biti veoma drago da ga vidi da ponovo istrči na naš teren“, rekao je Radonjić.

Zvezda protiv španskih klubova ima 10 pobeda u poslednjih 15 utakmica, a Radonjić je rekao da ne voli da govori o toj temi, ali da bi voleo da se nastavi u tom ritmu.

„Svaka utakmica nosi nešto što ima svoju suštinu. Tako posmatram i ovaj sledeći meč, gde treba napraviti pripremu za toliko dobrih igrača, gde se ne oseća izostanak Andree Barnjanija. Videćemo kako ćemo to izvući ovaj put. Nadam se, naravno, kao i uvek“, rekao je Radonjić.

Upitan da li ima poseban motiv sada kada će Zvezda igrati protiv kluba koji je želeo da ga angažuje tokom leta, Radonjić je odgovorio da je situacija uvek ista.

„Šta je bilo, bilo je. Motivacija u Evroligi nikad nije ispod 100 odsto. Prisutna je želja da budemo bolji od protivnika. Ovaj put je to Baskonija i nadam se da ćemo uspeti da igramo dobro i protiv njih“, rekao je Radonjić.

Utakmica će početi sutra u 19.00 u Beogradskoj areni.

Beta