GOLOVI ŠIROM EVROPE: Novi poraz Junajteda, Aduricovih pet komada Genku, Anderleht izmasakrirao Majnc (VIDEO)

Od 19 časoca odigrnao je 11 sjajnih utakmica u Ligi Evrope. Širom Starog kontinenta videli smo pregršt golova.

Fenerbahče se revanširao Junajtedu za ubedljiv poraz od pre dve nedelje. Ekipa Dika Advokata savladala je ove sezone očajne Crvene đavole sa 2:1. Svi golovi na utakmici su bili prava remek dela. Ali, najlepši i najatraktivniji je bio onaj prvi, koji je u 68. sekundi meča postigao Musa Sou. Napadač Fenera je uhvatio makazice i na prelep način savladao De Heu, koji je paradom samo ulepšao gol. Turski tim je sa 2:0 poveo još jednom majstorijom. Lens je izveo perfektno slobodan udarac, a De Hea je pogledom ispratio loptu u mrežu. Konačnih 2:1 postavio je Runi u samoj završnici utakmice, rezantnim i preciznim udarcem sa 20-ak metara. Milorad Mažić još jednom je odsudio utakmicu na visokom nivou.

U drugom meču ove grupe Zorja i Fejnord odigrali su 1:1. Holanđane je doveo u vođstvo Jorgensen, a bod Ukrajincima doneo je Forster.

Grupa B donela je trijumf APOEL-a na Kipru od 1:0 nad Jang Bojsima, jedini strelac bio je Sotirou u 69. minutu.

Anderleht je u okviru grupe C izmasakrirao Majnc u Briselu sa 6:1. Stančiju i Teodorčik su postigli po dva gola, a Tilemans i Bruno po jedan. Nemci su svoj jedini pogodak dali preko De Blazisa.

Sent Etjen je nakon preokreta pobedio u gostima Gabalu sa 2:1. Azerbejdžanci su poveli golom Gurbanova. Ipak, to je bilo to od njih, pa su Francuzi stigli do bitne pobede preko Tananea i Berića.

Zenit je baš kao i pre dve nedelje teškom mukom savladao Dandal, bilo je 2:1. Oba gola za Ruse postigao je Đulijani, jedini strelac za goste bio je Horgan.

U drugom meču ove grupe Makabi Tel Aviv i AZ Alkmar su odigrali nerešeno 0:0.

Roma je upisala novi trijumf. Rimljani su u gostima savladali Austriju iz Beča posle preokreta sa 4:2. Džeko je nastavio sjajnu golgetersku seriju, večeras je postigao dva gola, dok su po jedan dali De Rosi i Najngolan. Strelci za domaćina bili su Kajode i Grunvald.

Astra i Plzenj odigrali su u Rumuniji 1:1.

Najluđe je bilo u Bilbao, gde je domaći Atletik sa 5:3 savladao Genk. Najzaslužniji za drugi trijumf Baskijaca bio je neverovatni Ariz Aduric koji je postigao SVIH PET golova, čak tri sa bele tačke. Pogodke za goste dali su Bejli, Ndidi i Sušić.

I za kraj meč Sasuola i Rapida iz Beča, u kome je italijanski predstavnik prokockao vođstvo od 2:o, na kraju je bilo 2:2. Zvezdin dželat je postigao dva gola u završnici prvog dela, strelci su bili Defrel i Raguza. Važan bod Austrijancima doneli su Jelić i Kvilitaja u poslednja četiri minuta utakmice.