NOVI TRIJUMF CRVENO-BELIH: Zvezda muku mučila, pa pregazila Mornar

Košarkaši Crvene Zvezde upisali su i sedmi trijumf u ABA ligi. Srpski šampion slavio je na teškom gostovanju Mornaru u Baru sa 71:59 posle preokreta u drugom poluvremenu.

TOK MEČA:

Ekipa Dejana Radonjića veoma loše he ušla u meč. Zvezda je na startu utakmice šutirala 0/6 iz igre što je domaćin znalački iskoristio da stekne prednost od sedam razlike, 8:1. Crveno-beli su se malo razbudili, pa su ubrzo zaostajali samo dva poena razlike. Ipak, domaćin do kraja perioda ponovo odlazi na maksimalnih plus 7. Mornar je na početku druge deonice prvi put stekao i dvocifrenu prednost, 25:15. Naš tim je posle tog trenutk krenuo da igra sve bolje i bolje, a probudio se Marko Simonović koji je svojim trojkama Zvezdu potpuno vratio u egal, pored njega dobru rolu imao je i Dženkins, pa je prednost Crnogoraca na kraju poluvremena bila minimalna, 32:31.

Posle tri minuta igre u drugom delu Zvezda ponovo dolazi u vođstvo posle početnih 1:0. Krenuo je naš tim da pogađa iz reketa, a egzekutori su bili Mitrović i Kuzmić, njima se poenima pridružio i Lazić, pa je ubrzo na semaforu stajalo 41:35 za goste. Pokušao je trener Mornara tajm-autom da zaustavi Zvezdin nalet, ali uzalud. Ekipa Dejana Radonjića preuzela je potpuno kontrolu, te novim koševima Kuzmića Dženkinsa i Mitrovića stiže do dvocifrene prednosti, 48:37. Na kraju trećeg perioda Zvezda je vodila sa 53:43. Odlučujući period krenuo je koševima na obe strane, Mornar bi smanjio razliku, ali bi usledio i ekspresan odgovor Crvene Zvezde. Trojkom Dangubića i zakucavanjem Simonovića branilac trofeja stigao je do maksimalnih +13. Posle tog trenutka sve je bilo rešeno u Baru, iako je Mornar u dva navrata smanjio razliku na 9. Konačan rezultat bio je 71:59.

Najefikasniji u timu Crvene Zvezde bio je sjajni Marko Simonovića sa 14 poena, pored njega dvocifreni su bili Dženkins sa 12, Kuzmić sa 11 i Mitrović sa 10 koševa. U poraženom taboru istakao se Džouns sa 13 poena.

Ovim trijumfom ekipa Dejana Radonjića ostala je na čelu tabele, i posle sedam odigranih kola i dalje ne zna za poraz. Pored Zvezde, jedino Budućnost može da se pohvali takvim uspehom. Sa druge strane ekipa Mornara je ostala na koti od dve pobede.

Zvezdu četvrtog novembra očekuje meč sa Baskonijom u Beogradu, a onda i večiti derbi sa Partizanom