LIGA ŠAMPIONA: Mesi uništio Pepov Siti, Arsenalu set protiv Ludogoreca, Atletiko ponovo slavio sa 1:0 (VIDEO)

Odigrano je i preostalih osam mečeva trećeg kola grupne faze Lige šampiona.

U derbiju kola Barselona je deklasirala Mančester Siti sa 4:0. Pep Gvardioa je tako doživeo debakl od svog bivšeg kluba. Prvo poluvreme nije slutilo na tako nešto, može se reći da je Siti bio i više nego ravnopravan rival sa nekoliko izglednih šansi za gol. Ipak, jedini gol u prvom poluvremenu postigao je sjajni Leo Mesi u 17. minutu. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 53. minutu kada je Mažić dodelio Bravu direktan crveni karton zbog igranja rukom van šesnaesterca. On je posle jedne greške rukama zaustavio loptu koja je išla ka golu, pa mu je srpski sudija opravdano pokazao raniji put u svlačionicu. Do kraja meča Barsa je postigla još tri gola. Mesi je ponovo pokazao klasu u 61. i 69. minutu. Nekoliko minuta kasnije Matje dobija dva žuta kartona, pa Mažić pokazuje novi crveni karton. Srpski sudija je doneo još jednu dobru odluju, Mesi je oboren u šesnaestercu, a Mažić je pokazao na belu tačku. Argentinac je prepustio Nejmaru da izvede penal, ali je Kabaljero zaustavio šut Brazilca. Ipak, Nejmar se dva minuta kasnije iskupio i sjajnom solo akcijom postavio konačnih 4:0.

U drugom meču ove grupe Borusija Menhengladbah je golovima u drugom poluvremenu pobedila Seltik u gostima sa 2:0. Strelci su bili Štindl i Han.

Arsenal je na Emirejtsu demolirao Ludogorec sa 6:0 i teniskim žargonom osvojio set. Sančez i Volkot su u prvom poluvremenu doneli kapitalnu prednost Vengerovom timu, a u drugom poluvremenu usledilo je duplo više golova u mreži Bugara. Okslejd Čembrlejn je već u 46. povisio na 3:0, a 10 minuta kasnije pogodio je i Ozil. Nemac je u završnici meča stigao do još dva pogodka i tako kompletirao het-trik.

PSŽ je na svom terenu lako savladao Bazel sa 3:o. Mučili su se Parižani u prvom delu, ali se onda pojavio Di Marija i u 40. minutu probio švajcarski zid za vođstvo domaćina. Drugo poluvreme donelo je još dva pogodka u mreži Bazela. Lukas je bio strelac u 62. minutu, a konačan rezultat postavio je Kavani u nadoknadi vremena sa bele tačke.

Bajern je u Minhenu ubedljivo pobedio PSV sa 4:1. Momci Karla Anćelotija su već posle 21. minuta vodili sa 2:0, golovima Milera i supertalentovanog Kimiha. Ipak, PSV preko Narsinga smanjuje rezultat pred odlazak na odmor. Šampion Nemačke nije dozvolio iznenađenje u nastavku utakmice, pa je preko Levandovskog i Robena stigao do lagane pobede.

Atletiko Madrid je uz dosta muke savladao Rostov u Rusiji. Posle prvog poluvremena golova nije bilo. Najbolji fudbaler Jorgandžija, Karasko, je uspeo u 62. minutu da donese važnu i ispostaviće se ključu prednost svom timu. Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Atletiko upisao i treću pobedu od 1:o u ovoj sezoni Lige šampiona.

Napoli je još jednom razočarao svoje navijače. Bešiktaš je u zanimljivoj utakmici punoj golova slavio sa 3:2 u Napulju. Turci su došli do prednosti preko Koreje u 12. minutu. Domaćin je preko Mertensa stigao do izjednačenja, ali je Abubakar u 38. minutu doneo prednost gostima pre odlaska na odmor. Na startu drugog dela Insinje je promašio penal. Gabijadini je u 69. minutu bio precizniji od svog saigrača sa bele tačke, pa je Napoli stigao do 2:2. Ipak, Bešiktaš do zasluženog trijumfa stiže drugim golom Abubakara u 86. minutu.

Benfika je upisala važnu pobedu na gostovanju Dinamo Kijevu. Portugalski tim slavio je sa 2:o. Postigli su po gol u oba poluvremena. Salvio je pogodio iz penala u 9. minutu, a konačan rezultat startom drugog dela postavio je Červi.