NE IDE, PA NE IDE: Agut u dva seta izbacio novaka sa turnira u Šangaju

Srpski teniser Novak Djoković neće odbraniti titulu na mastersu u Šangaju pošto je danas u polufinalu izgubio od 19. igrača sveta Španca Roberta Bautiste Aguta u dva seta 4:6, 4:6.

Prvi teniser sveta izgubio je za sat i 48 minuta i pretrpeo prvi poraz u šest duela sa Agutom.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do 10. gema kada je Španac napravio brejk i osvojio prvi set. Posle toga Djoković je slomio reket.

U drugom setu nije bilo brejka sve do šestog gema, kada je Španac poveo sa 4:2. Djoković je odmah vratio brejk, ali mu je Agut ponovo oduzeo servis i vratio dva gema prednosti.

Agut je servirao za pobedu u devetom gemu, ali je Djoković uspeo da spasi tri meč lopte, ponovo je vratio brejk i smanjio na 4:5. Srpski teniser je u narednom gemu servirao za izjednačenje, ali mu je Agut oduzeo servis i posle ukupno četvrte meč lopte ostvario prvu pobedu protiv prvog igrača sveta.

Agut će u polufinalu igrati protiv pobednika duela britanskog tenisera Endija Mareja i Francuza Žila Simona.

Beta

 

1 Comment on "NE IDE, PA NE IDE: Agut u dva seta izbacio novaka sa turnira u Šangaju"

  1. IZVINJAVAM SE SVIMA, I NOLETU, I SEBI, ALI (UMESTO ONOG UTEŠNOG: „IDEMO DALJE“, „SUTRA JE NOVI DAN“, „VIŠE SREĆE SLEDEĆI PUT“ ….) MORAM OVAKO GRUBO! *** KO JE KRIV ZA OVO? – PROSTO I JEDNOSTAVNO: TO ŠTO JE NOLE PRESTAO DA JEDE M E S O !!! VRHUNSKI SPORT BEZ MESA NA JELOVNIKU – NIKAD ČULI, NI VIDELI TAKO NEŠTO?! PA, POZNATO JE DA SVI SPORTISTI MORAJU DA IMAJU POJAČANU ISHRANU SA PROTEINIMA I BELANČEVINAMA, I DA SU UVEK (I SVUDA U SVETU) ISTICALI DA IM TREBAJU POZAMAŠNA FINANSIJSKA SREDSTVA ZA ISHRANU UPRAVO ZBOG – M E S A !!! *** PO 100-TI PUT PONAVLJAM (U DRUGOJ POLOVINI SEZONE OD KADA JE POČEO NOLETOV SUNOVRAT), DA JE NOLE PUKAO TAMO GDE JE BIO NAJJAČI – NA MENTALNOM PLANU – JER MU NEDOSTAJE VITAMIN B 12 I KO ZNA ŠTA JOŠ IZ TOG B VITAMINSKOG KOMPLEKSA, A ŠTO JE NEOPHODNO ZA NORMALNO FUNKCIONISANJE MOZGA I PSIHIČKI RAZVOJ.

    *** TO ŠTO JE NOLE POSTAO NEKAKO BEZVOLJAN (ŠTO SE KREĆE USPORENO I IZGLEDA NEKAKO KAO SENKA); ŠTO JE BEZ ENERGIJE; ŠTO JE IZGUBIO SVEŽINU I ŽELJU ZA VRHUNSKIM REZULTATIMA; ŠTO JE POČEO SVAKI ČAS DA SE SVAĐA SA SUDIJAMA; ŠTO GREŠI U POSTAVLJANJU PRIORITETA U SPORTSKIM CILJEVIMA (KAO ONO SA OLIMPIJSKIM IGRAMA – GREŠKA KOJA ĆE GA KOŠTATI KARIJERE !!!); ŠTO SVE VIŠE POSEŽE ZA NEKIM DODATNIM „STIMULANSIMA“ ( PEVANJE U SEBI, IZGOVARANJE NEKIH REČENICA I REČI, DIZANJE KRAGNE NA MAJICI… I SVAŠTA NEŠTO), A KOJI MU VIŠE NE POMAŽU; TO ŠTO SE SVE REĐE SMEJE (A KADA MU SE I TO DESI, DELUJE TAKO TUŽNO); TO ŠTO VIŠE NIJE SREĆAN DOK IGRA TENIS (NAVODNO ZBOG PRITISAKA I PREVELIKIH OČEKIVANJA – ALI TOGA JE BILO UVEK, SAMO ŠTO JE ON SA TIME ZNAO I MOGAO DA SE NOSI, ZA RAZLIKU OD OVOG SADA); TO ŠTO GA „GUBIMO“ (I TENIS, I SPORT UOPŠTE. I MI KOJI ŽIVIMO I DIŠEMO SA NJIM, I ZBOG NJEGA) … ETO, TO JE POSLEDICA NE KONZUMIRANJA CRVENOG MESA !!!

    *** ZATO MOLIM NOLETA (I NJEGOV TIM, I JELENU, I NJEGOVU PORODICU, BLIŽU I DALJU RODBINU, PRIJATELJE, PREDSTAVNIKE MEDIJA, SVE KOJI SU U KONTAKTU SA NAŠOM LEGENDOM I KOJI NA BILO KOJI NAČIN MOGU DA UTIČU NA NJEGA I POMOGNU) DA PREISPITA SVOJ NAČIN ISHRANE, I DA, KAO ŠTO JE SVOJEVREMENO IZBACIO PROIZVODE SA GLUTENOM IZ SVOG MENIJA (A ŠTO SE NA DUŽE STAZE POKAZALO KAO PUN POGODAK), SADA UČINI OBRNUTO SA MESOM (CRVENIM I OSTALIM). POKAZALO SE DA APSTINENCIJA OD OVE NAMIRNICE NIJE IMALA OČEKIVANE EFEKTE, A NEĆE IH NI IMATI. VOLELA BIH DA SE OGLASI I NEKO KOMPETENTAN ZA OVO PITANJE I DA SE UZROCI OVAKVOG NOLETOVOG (NADAM SE TRENUTNOG) STANJA RAZMOTRE I SA OVOG ASPEKTA. *** TOLIKO OD MENE, UZ ONO OBAVEZNO: IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO NOLE, MOŽEŠ TI SVE ŠTO HOĆEŠ !!!

Comments are closed.