BITKA ZA RUSIJU: Nemci zgromili Čehe, Levandovski het-trikom sam pobedio Dance, Škoti razočarali

Od 20:45 odigrano je pet mečeva kvalifikacija za SP u Rusiji.

Nemci su lako i ubedljivo na svom terenu savladali Češku sa 3:0. Pancere je predvodio dvostruki strelac Tomas Miler, dok je jedan gol dao Toni Kros. Nemci su tako upisali i drugi trijumf od 3:0 na startu kvalifikacija, pa se nalazr na prvom mestu grupe C.

Fudbaleri Severne Irske bez problema su savladali San Marino sa 4:0. Posle samo jednog pogodka u prvom poluvremenu, koji je dao Dejvis iz penala, favorizovani domaćin je u nastavku meča u potpunosti slomio otpor simpatičnih gostiju. Palaci je dobio crveni karton, pa su Severni Irci u poslednjih 15-.ak minuta došli do ubedljive pobed, Vaferti je dao dva gola, a Vord jedan. Severna Irska posle dva kola ima četiri boda, San Marino nema ni jedan.

Poljska je u derbi meču grupe E savladala Dansku na svom terenu sa 3:2. Domaćin je het-trikom sjajnog Levandovskog stigao do velike prednosti od 3:0.- Ipak, usledio je autogol Glika, pa su se Danci posle toga potpuno vratili u meč. Uspeli su gosti golom Poulsena da smanje razlik na gol zaostatka, ali više od toga nisu mogli. Poljska sada ima četiri boda, dok Danska ima jedan manje.

Slovenija je golom rezerviste Kronavetera savladala sa 1:o Slovačku u Ljubljani. Janezi posle dva odigrana kola imaju četiri osvojena boda, dok su Slovaci na dnu tabele bez poena.

Škotska je razočarala svoje navijače. Na Hempden Parku u Glazgovu domaćin je odigrao samo 1:1 sa nejakim Litvancima. Gosti su golom Černiha poveli u 59. minutu. Izgledalo je da će odneti sva tri boda, ali su se Škoti izvukli u 89. minutu kada je gol glavom postigao MekArtur. Škotska ima četiri boda, dok je Litvanija upisala i drugi remi u dva odigrana kola.