SAŠA ILIĆ UŠAO U LEGENDU: Partizan izgubio od PAOK-a u bratskom derbiju (VIDEO)

Prijateljskom utakmicom dva crno-bela kluba, Partizana i solunskog PAOK-a, večeras je Saša ilić ušao u istoriju kluba iz Humske pošto je izjednačio rekord Momčila Vukotića po broju odigranih utakmica za beogradski tim.

Ilić je večeras 791. put nosio dres Partizana i stao uz rame legendarnog Moce Vukotića koji je rekord po broju mečeva postavio pre 32 godine.

U lepoj atmosferi na stadinu u Humskoj, koju su napravili navijači Partizana i PAOK-a, pobedio sa crno-beli tim iz Soluna sa 2:1.

Saša Ilić je za Partizan debitovao 1996. godine, a večeras je na teren izašao držeći za ruke svoju decu, nakon čega je od Vukotića na poklon dobio specijanu kopačku s brojem 22 po kojem je postao prepoznatljiv.

Kapiten Partizana, ljubimac publike, u igri bio do 22. minuta kada je ispraćen ovacijama više od 15.000 navijača koji su uzvikivali njegovo ime.

Veliki aplauz navijača dobio je i nekada fudbaler Partizana, a sada trener PAOK-a Vladimir Ivić.

Navijači Partizana istakli su veliki transparent, istaknut preko cele južne tribine na kome je pisalo: „Samo jedan 791 uz velikog Mocu“.

PAOK je poveo u trećem minutu golom Dijega Bisesvar, a isti igrač je samo pet minuta kasnije duplirao vodjstvo gostiju iz Grčke.

Bisesvar je prvi gol postigao šutem sa ivice šesnaesterca, dok drugog je šutirao iz prve sa nekoliko metara od gola Filipa Kljajića.

Fudbaleri Partizana su u nastavku pokušavali da stignu do gola, imali su nekoliko prilika, a mrežu Željka Brkića zatresli su u 70. minutu. Strelac je bio 17-godišnji Djordje Jovanović posle asistencije Alena Stevanovića.

Neposredno posle gola Partizana usledila je velika bakljada s južne tribine pa je utakmica prekunuta na nekoliko minuta.

Do kraja meča nije bilo golova, a po završetku utakmice veliki broj navijača utrčao je na teren. Oni su tražili i dobili opremu igrača oba kluba, koji su posle utakmice ostali u donjem vešu na terenu.

Beta