SPREMAJU SE NEREDI: Torcida planira prekid utakmice takozvanog Kosova i Hrvatske

Navijači splitskog Hajduka planiraju da izazovu nerede i prekinu utakmicu između tkzv. Kosova i Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, prenosi Jutarnji list.

Navijačka grupa Torcida sprema akciju da prekine meč u albanskom Skandru, a takve sumnje potvrdio je i poverenik za bezbednost Fudbalskog saveza Hrvatske Miroslav Marković.

„To nisu glasine, nego informacije koje operativnim radom skupljamo sa raznih strana. Kada se one potvrde sa više mesta šaljemo ih organizatorima. Ne želimo da izlazimo sa detaljima da ne bismo ugrozili rad policije, ako svako odradi svoj posao biće u redu“, rekao je Marković Jutarnjem listu.

On je dodao da se za bezbednost brinu albanska i kosovska policija, kao i da veruje da će svaki incident biti sveden na minimum.

„Postoji informacija da se planiraju neredi, ali ne mogu da kažem koliko je ozbiljna. Imamo odličnu saradnju sa policijom“, poručio je Marković.

Isti navijači iz Splita su već jednom prekinuli meč reprezentacije Hrvatske i to na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, u Sen Etjenu protiv Češke (2:2). I tada je bilo ovakvih najava uoči utakmice, pa su se incidenti obistinili.

Utakmica između tkzv Kosova i Hrvatske igra se sutra od 20.45 sati u Skadru.