KOMPLEKSAŠI: Savez lažnog Kosova tužio Piksija i Srbiju!

Tanjug/AP

Fudbalski savez tzv. Kosova podneo je žalbu Svetskoj kući fudbala (FIFA) protiv Srbije.

Razlog su dešavanja na meču Mundijala između Srbije i Švajcarske, kada su se, navodi se u saopštenju, čule političke poruke i rasistički povici upereni prema Albancima.

 


„Isticanje slogana sa političkim porukama i rasistički pozivi Albancima čuli su se tokom čitavog meča, a o njima su izveštavali i svetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susednoj državi prema albanskom narodu uopšte. Savez Kosova zahteva od FIFA istragu ovog slučaja i sankcije za Fudbalski savez Srbije, kako bi jednom zauvek fašistička skandiranja nestale sa fudbalskih stadiona i događaja poput Svetskog prvenstva“, piše u saopštenju FS Kosova.

Kamere su zabeležile i reakciju selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, o kome se dosta pričalo.

„Ovakvo skandiranje navijača jedne ekipe koja učestvuje na Mundijalu niko ne može da razume i opravda, posebno sada kada Evropi preti krhka bezbednosna situacija, kao posledica ničim izazvane agresije Rusije u Ukrajini. Fudbalski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrednosti koje fudbal prenosi uopšte, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Timovima i navijačima sa ponašanjem i filozofijom mržnje ne bi trebalo da bude mesto na ovako važnim sportskim događajima kao što je Svetsko prvenstvo u Kataru“, dodaje se.

Podsetimo, Srbija je takmičenje u Kataru završila u grupnoj fazi, porazom od Švacajrske rezultatom 3:2.

 


Be the first to comment on "KOMPLEKSAŠI: Savez lažnog Kosova tužio Piksija i Srbiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*