IVIĆ: Radujem se utakmici protiv moje najveće ljubavi

Trener grčkog PAOK Vladimir Ivić rekao je da se raduje zbog toga što će prvi put kao trener igrati protiv Partizana koji je „njegova najveća ljubav“.

„Neizmerno se radujem. Ovo će biti prvi put da na Partizanov stadion dolazim kao trener. Dva puta sam do sada igrao sa crno-belima prijateljske utakmice, ali kao igrač u Solunu i zaista ne znam šta me sad čeka u najpozitivnijem smislu. Svuda ističem da je Partizan moj klub i najveća ljubav, nešto zašta sam živeo od malena i sa čime sam rastao“, rekao je Ivić.

Fudbaleri Partizana će u subotu dočekati PAOK u prijateljskoj utakmici. Grčki tim sa klupe predvodi nekadašnji fudbaler crno-belih Vladimir Ivić.

„Sada sam već nekoliko godina u PAOK-u kao trener i kao vrsni profesionalac dajem najbolje za ovaj klub, koji takodje ima posebno mesto u srcu pored Partizana. Mi ne samo što smo istih boja – mi smo bratski klubovi, iste vere i šampionskog opredeljenja. Sreća, pa je ovo prijateljska utakmica“, dodao je Ivić.

Ivić je za klub iz Humske igrao od 1998. do 2004. godine.

„Bez obzira što je moja karijera bila kasnije i plodonosnija, za mene je ipak ta 1998. bila posebna kada sam došao iz Zrenjanina u šampionski Partizan. Igrali smo tada i Evropu, pobedjivali velike klubove poput Njukasla i Lacija, koji je tada bio najskuplji klub na svetu. Te godine smo osvojili i titulu šampiona. Bez obzira i na druge osvojene titule i igračke uspehe, ta sezona je za mene bila životna prekretnica i nešto što mi je ostalo u srcu“, rekao je on.

Prijateljsku utakmicu Partizan – PAOK obeležiće i 791. utakmica kapitena Saše Ilića i izjednačavanje rekorda sa legendarnim Momčilom Vukotićem.

„Sale Ilić je moj najbolji prijatelj sa kojim se čujem bukvalno svaki dan. On i ja se znamo još pre Partizana. Zaista nemam reči kojima bih opisao koliko mi je drago da baš Saša dostigne po broju utakmica jednu takvu fudbalsku živu legendu, kao što je Momčilo Moca Vukotić. Tu su ipak prolazile generacije i generacije fudbalera i prolaziće još mnogi sa željom da ih dostignu i prestignu“, rekao je Ivić.

Na pitanje koliko prati Partizan, Ivić je naveo da se redovno čuje sa Ilićem i da je informisan o svim dešavanjima u klubu.

„Nažalost, ne pratim utakmice često, jer nam se uglavnom poklapaju termini igranja ili sam ja tada u karantinu. Ipak, znam svaki rezultat i gol. Stigao sam da odgledam poslednjih 20 minuta derbija i presrećan sam što smo obradovali navijače baš kada je trebalo, u pravom trenutku. Ovaj Partizan može mnogo i drago mi je da se dobrim igrama u kontinuitetu i pobedama vraćaju ka prvoj poziciji“, rekao je Ivić.

Beta