OD MZT-A OSTALI SAMO DUGMIĆI: NBA Partizan održao čas košarke u Skopju i demolirao nemoćnog domaćina!

Košarkaši Partizana odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj su deklasirali MZT u Skopju sa ogromnih 93:62 i tako na lep način proslavili 71. rođendan sportskog društva.

Domaćin nij ni u jedn om trenutku bio u vođstvu na ovoj utakmici. Crno-beli su od samog starta nametnuli žestok ritam, pa su posle prvog perioda imali prednost od 13 razlike. Hačer je dominirao, ubacio je 10 poena u uvodnih 10 minuta, uz to i dodao nekoliko lepih asistencija. Nastavili su momci Aleksandra Džikića sa sjajnom igrom i u drugoj četvrtini. Razlika je konstantno rasla, u jednom trenutku bilo je 26 razlike, a na odmor se otišlo rezultatom 48:25 za Partizan.

Ništa se nije menjalo ni u drugom poluvremenu. Hačer je i dalje gazio MZT, a Partizan je igrao kao nekada, tečno i lepo. Prednost je tokom trećeg perioda bila konstantno preko 20 razlike, a Crno-beli su uspeli i ovaj period da reše u svoju korist sa 22:21. Perfektnih poslednjih 10 minuta je odigrao naš tim. Hečer je odmarao, ali je ostatak tima igrao veoma dobro, pa je u jednom trenutku Partizan imao +38 (90:52), do kraja MZT je uspeo kako tako da ublaži poraz, pa je konačan rezultat glasio 93:62 za vicešampiona Srbije.

Crno-beli su posle uvodnog trijumfa u Baru, gde nisu igrali na nivou, održali košarkaški čas domaćinu u Skopju. Partizan je podsetio na onaj tim od pre nekoliko sezona koji je harao regionalnom, ali i evropskom košarkom.

Najefikasniji u ubedljivom trijumfu bio je izvanredni Vilijam Hečer, koji je ubacio 21 poen, a uz to dodao 9 asistencija i 4 skoka, pratio ga je srebrni iz Rija Birčević sa 19 koševa, a tri manje ubacio je Vanja Marinković. U domaćem timu, koji je nakon poraza od Zvezde, odigrao još jednu katastrofalnu utakmicu, bolji od ostalih bio je Temz sa 20 poena, Mesi je dodao 15.

FOTO: ABA Liga