FMP: Nećemo igrati Evrokup, ali ćemo tražiti nadoknadu štete

Košarkaški klub FMP iz Železnika odlučio je da odustane od učešća u Evrokupu, nakon što je Skupština donela takvu odluku, uprkos pozitivnim preporukama koje je dobila od Upravnog odbora.

“Članovi Skupštine su informisani, i koliko je klub sa druge strane mogao da dobije u svakom pogledu igranjem Evrokupa, o čemu su nas izvestili članovi UO i pravnog tima. Zato ćemo u narednom periodu uz pomoć advokata EKA razmotriti pravne mogućnosti za nadoknadu štete koju je klub pretrpeo zbog neučešća u Evrokupu izazvanog neprincipijelnim pritiscima i atmosferom koja je stvorena u javnosti da niko, nakon nekoga, iz Srbije ne može da igra Evrokup”, navodi se u saopstenju.

PROČITAJTE JOŠ:  ALIMPIJEVIĆ BESAN: Ko zna koji put nam se događaju ovakve stvari!

Iz FMP-a poručuju da će “time učiniti još jednu uslugu srpskoj košarci (koja je godinama unazad imala velike koristi od postojanja FMP-a u vidu desetina reprezentativaca u svim selekcijama) i konačno otkriti sve koji pod plaštom nekakve zaštite interesa srpske košarke, zapravo uništavaju tu košarku na sve moguće načine”.

“Raduje nas da čelnici EKA i dalje prepoznaju važnost našeg kluba u evropskim okvirima, čini nam se, i mnogo više nego mnogi u domaćoj javnosti i srpskoj košarci. Takav stav i poverenje koje imamo od vodećih ljudi Evrolige naša je najveća pobeda”, zaključuju iz Železnika.

Prvobitno je srpski predstavnik u Evrokupu trebalo da bude Partizan, ali su se nakon pritiska iz FIBA na KŠ, crno-beli predomislili i naredne sezone igraće u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:  BOKAN: Mogu da potvrdim da će Budućnost igrati Evroligu, Zvezdi žellim sve najbolje!

Tanjug