SAVIĆ OTKRIO: Partizan ne igra Evroligu, iako osvoji Evrokup?

FOTO: KK Partizan

Direktor Partizana Zoran Savić kaže da nije sigurno da će crno-beli igrati Evroligu sledeće sezone, iako uspeju da osvoje Evrokup.

– Ništa nije sigurno. Ako osvojimo Evrokup, pitanje je da li ćemo svejedno igrati Evroligu. Situacija je kritična – istakao je Savić u razgovoru za portal „Basket news“.

Osvrnuo se potom i na to koliko je učešće u elitnom takmičenju značajno za klub na svim nivoima. Pre svega, na finansijskom.


– Svi gube novac u Evrokupu. Mi gubimo novac. Nije isto kada igrate 17 utakmica protiv Reala, Barselone, Žalgirisa… Lakše je da napunite budžet kada igrate Evroligu. Teško je i kad ne znate koje ćete takmičenje igrati sledeće sezone. Sada je vreme da potpišete igrače za sledeću sezonu. Koje igrače? Koje takmičenje igramo? Šta da im ponudim? Igrači će otići za manji novac u Evroligu, pre nego da dođu za veći u Evrokup. Morate da im ponudite projekat. To je jedini način.

Nekadašnji šampion Evrope nije deo Evrolige punih osam godina.

– Partizan zaslužuje da igra Evroligu, više nego neki timovi koji je igraju i imaju garantovanu licencu. Nije isto da prodajete karte u Italiji i ovde. Na primer, za Virtus se plaća 500 evra da se sedi u prvom redu, a u Barseloni su najbolja mesta 300 evra. Mislim da zarađujemo više para nego Barselona. Ako pogledate Špance, njihova ulaganja dolaze iz fudbala. Oni to mogu da urade, sve centralizuju, tako funkcioniše, radio sam tamo. Mi imamo nešto u ovim košarkaškim državama, pogledajte Žalgiris, oni izgube pet utakmica, pa opet bude puna hala. To je najvažnije. Makabi zarađuje 12 miliona, Alba oko 4 miliona. Da igramo Evroligu, bili bismo na trećem mestu po zaradi od karata – poručio je Savić.


Be the first to comment on "SAVIĆ OTKRIO: Partizan ne igra Evroligu, iako osvoji Evrokup?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*