NIKOLIĆ: Pobeda koja nam mnogo znači; Božović: Moram da preispitam sebe

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da današnja pobeda nad Crvenom zvezdom mnogo znači njegovim fudbalerima, ali da je igra još daleko od onakve kakvu crno-beli treba da imaju.

– Ova pobeda nam mnogo znači. Ponoviću se ko zna koji put, sada je još bolji ambijent za ono što treba, a treba puno da radimo jer smo još daleko od Partizana kakav on treba da bude – rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Partizan je na svom stadionu golom Leonarda Souse u 89. minutu pobedio Zvezdu u devetom kolu Super lige Srbije.

– Zvezda je imala kontrolu u prvom poluvremenu, a mi samo jednu dobru akciju. Vrlo anemično, nezainteresovano, loše poluvreme. U drugom smo, čini mi se, zaslužili taj jedan gol razlike i da je zasluženo došao u našu korist.

Partizan je smanjio zaostatak na šest bodova za Zvezdom, a Nikolić je rekao da ima još mnogo da se igra do kraja prvenstva. Takođe, ponovo je kritikovao sistem takmičenja.

– Ima mnogo još da se igra, zaista. Ovaj čudan sistem takmičenja je po meni nepravedan i slažem se sa Božovićem kada je to u pitanju. Ali, podsetiću ga da je jedini protiv ovog sistema bio Partizan. Tada sam bio tu, ovo stvarno nema nikakve logike.

On je pohvalio igrače oba kluba, a posebno svoje.

– Na terenu je sve bilo fer, muški, kako treba da bude i korektno. Žao mi je ako je kolega iz Zvezde Miodrag Božović nečim pogođen sa tribina na kraju utakmice. Šteta što to kvari lepu sliku – kazao je trener Partizana.

Strateg Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je on prvi među krivima za današnji poraz od Partizana i da ne želi javno da kritikuje svoje fudbalere jer je to intimna stvar kluba.

– Moram da preispitam sebe i to šta sam ja uradio, ne mogu da svaljujem krivicu na igrače. Uvek kada izgubite ima igrača koji su dosta podbacili. Nikad ih ne hvalim mnogo, ali i ne kudim javno, to je naša intimna stvar. Analiziraćemo, razgovaraćemo. Prvi koji je kriv kada se utakmica izgubi, to sam ja, neću da optužujem igrače – rekao je Božović novinarima posle utakmice na stadionu Partizana.

Zvezda je izgubila od Partizana sa 1:0 u devetom kolu srpskog prvenstva, pošto je primila gol u 89. minutu.

Božović je kazao da nije išao na nerešen rezultat, iako bi posle svega bio zadovoljan takvim ishodom.

– Nijedan trener ne ide na nerešeno, uvek da pobedi. Da je bilo nerešeno sad, bilo bi dobro, ali niko nije govorio da idemo na nerešeno.

Po njegovoj oceni, Partizan je zasluženo pobedio.

– U prvom poluvremenu smo ličili na tim koji ima snagu i igru. U drugom smo totalno izgubili konce igre, neshvatljivo. Ali, desilo se. Imali smo šansu Ruisa na kraju utakmice. Objektivno, Partizan je zasluženo pobedio.

Crveno-beli su poslednjih 15 minuta igrali bez klasičnog napadača, pošto je Božović izveo Uga Vijeiru iz igre, dok je špica prinudno igrao Džon Ruiz.

Božović je rekao da Ugo Vijeira nije bio povređen, ali da je počeo slabije da se kreće.

– Vijeira nije bio povređen. Počeo je teško da se kreće, a Ruiz je ranije igrao špica. Razmišljao sam da u tih 15 minuta napravimo dobru kontru, iskoristimo njegovu brzinu. To se umalo nije desilo, ali nije i tako je ispalo – kazao je Božović.

Božović je rekao da nije imao priliku da popije piće sa kolegom sa klupe crno-belih Markom Nikolićem, pošto trener Partizana nema kancelariju, ali da će rado to učiniti kada se utakmica bude igrala na stadionu Zvezde.

Crveno-beli su ugrozili prvu poziciju na tabeli, pošto će Vojvodina u nedelju imati priliku da ih prestigne, dok od Partizana imaju šest bodova više.

Beta