LUDILO U LIGI ŠAMPIONA: Veliki preokret Reala, Dortmund uništio Legiju, Lesterova lekcija Belgijancima, Juve bez golova sa Seviljom (VIDEO)

Danas je na programu prvog kola Lige šampiona bilo devet utakmica.

Fudbaleri Real Madrida posle velikog preokreta pobedili su Sporting sa 2:1. Madriđani nisu igrali na visokom nivou, pogotovo u prvih 60 minuta, u kojima je Sporting bio bolji rival. Tu dobru igru Portugalci su krunisali golom u 48. minutu Bruna Cezara. Nastavio je klub iz Lisabona još nekih 15-ak minuta da propisno muči šampiona Evrope. Tek posle 60 minuta Real je igrao kako od njega dolikuje. ređale su se šanse pred golom gostiju, a Ronaldo je sa samo nekoliko metara pogodio stativu. Ipak, Kristijano se nekoliko minuta kasnije iskupio i to na kakav način. Pogodio je perfektno iz slobodnog udarca, i tako dao nadu Realu da može do pobede. On gol nije proslavio iz poštovanja prema Sportingu, u kojem je započeo karijeru. Real je nastavio sa atacima i to mu se isplatilo u poslednjim sekundama, kada je rezervista Morata na centaršut Rodrigeza glavom savladao Patrisija za veliko slavlje na Bernabeu. Madriđani su rako pobedom započeli odbranu titule. Za Sporting je od 70. minuta igrao Lazar Marković

Fudbaleri Borusije Dortmund deklasirali  su u Varšavu Legiju sa 6:0. Nemački predstavnik je tako na surov način započeo novu sezonu u Ligi šampiona. Već posle 17 minuta bilo je 3:0, a golove su redom davali Gece, Papastopulos i Bartra. Dortmund je posle toga spustio tempo i do kraja meča postigao isto toliko golova, a strelci su bili Gerero, Kastro i Obamejang.

Mančester Siti je posle Dortmunda bio najubedljiviji tim dana, pobedili su Menhengladbah sa velikih 4:0. Ekipa Pepa Gvardiole je postigla po dva gola u oba poluvremena. Aguero je u prvom dao dva, od čega jedan sa bele tačke. Argentinac je desetak minuta pre kraja meča stigao i do het-trika. Konačnih 4:0 postavio je rezervista Ihenačo u prvom minutu nadoknade. Kolarov je odigra oceo meč i asistirao je Agueru kod prvog gola.

Lester je u svom debiju u Ligi šampiona rutinski savladao Klub Briž u Belgiji sa 3:0. Šampion Engleske je već posle prvog poluvremena stekao prednost od 2:0. Prvo je Olbrajtno pogodio za 1:0, a onda je i golčinu iz slobodnjaka postigao Mahrez. Alžirac je u 61. minutu sa bele tačke postavio i konačnih 3:0. Lester je tako za razliku od Premijer lige, sjajno započeo sezonu  u Ligi šampiona.

U drugom meču grupe Porto i Kopenhagen su odigrali 1:1. Portugalski predstavnik je stigao do prednosti u 13. minutu golom Otavija. Ipak, Danci su stigli do velikog boda, kada je Kornelijus u  52. minutu savladao Ikera Kasiljasa. Posle tog gola pocrveneo je igrač gostiju Greguš, ali promene rezultata nije bilo.

Juventus i Sevilja su odigrali 0:o, što je jedini meč u prvom kolu Lige šampiona na kojem nije bilo golova. Torinski tim je bio daleko bolji rival, sa dosta više prilika i pokušaja, ali se šampion Lige Evrope uspeo da uzme veliki bod na gostovanju jednom od favorita za osvajanje takmičenja.

Lion je u drugom meču grupe lagano pobedio Dinamo Zagreb sa 3:o. Francuski predstavnik je posle prvog poluvremena imao prednost od jednog gola, a jedini strelac bio je Toliso. Olimpik je u nastavku meča postigao još dva gola, preko Ferija i Kornea.

Fudbaleri Totenhema razočarali su svoje navijače porazom na svom terenu od Monaka 2:1. Tim iz kneževine je ubrzo u prvom poluvremenu stigao do prednosti od 2:0. Prvo je pogodio Lemar u 15, a onda i Sliva u 30. minutu. Uspeli su momci Maurisija Poketina do kraja prvih 45 minuta da smanje na 2:1 golom Aldervajrelda. Ipak, do kraja meča više nije bilo golova, i ako su Sparsi bili dominantniji rival, pa Monako slavi veliku pobedu.

Bajer Leverkuzen i CSKA odigrali su 2:2. Nemački predstavnik je posle 15 minuta golovima Mehmedija i Čalanoglua stigao do velike prednosti od 2:o. Ipak, Moskovljani se nisu predavali, pa su uspeli već do poluvremena da izjednače i ispostaviće se postave konačnih 2:2. Strelci su bili Džagoev i Eremenko.