MONFIS PREGAŽEN KAO PLITAK POTOK: Sjajni Novak zapušio usta kritičarima i otišao u finale!

Novak Đoković prvi je finalista ovogodišnjeg US Opena. Srpski teniser je u polufinalu pobedio Gaela Monfisa posle 155 minuta igre 6:3, 6:2, 3:6, 6:2.

Najbolji igrač planete je tako zapušio usta svim dokonim cirkuzantima i kritičarima poput Matsa Vilandera. Monfis tokom većeg dela meča nije imao nikakve šanse protiv Noleta. Prva dva seta srpski teniser je bio brutalan, Francuz jednostavno nije znaao šta ga je snašlo. Kako je krenuo treći set očekivalo se da će se i on završiti kao prva dva, ipak tada se Francuz rastrčao i preokrenuo rezultat te smanjio na 2:1. Ipak, u ispostaviće se odlučujućem setu Novak nije dao nikakvu šansu svom rivalu, pa se potpuno zasluženo plasirao u novo finale u Njujorku. Ovo je bio 13 međusobni duel ova dva rivala i Noletova 13 pobeda.

Sada na miru čekamo drugi polufinalni par, posle kojeg ćemo saznat ko će u nedelju na megdan najboljem.

TOK MEČA:

Dobro je krenulo. Novak je osvojio početni gem na svoj servi, bilo je manjih problema, imao je Monfis 15:30, ali je Đoković osvojio tri poena u nizu i poveo sa 1:0. Srpski teniser je odmah došao do brejka. Monfis je napravio dve duple servis greške u nizu, pa je Nole iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 2:0. Treći gem u nizu i sigurna igra najboljeg igrača na svetu. Đoković je sa nulom osvojio gem na svoj servis, pa vodi sa 3:0. Francuz je nastavio sa očajnom igrom, i još gorim servisima. Napravio je još dve duple servis greške i otvorio put Novaku ka novom brejku i vođstvu od 4:0. Još jedan lagan gem za Srbina, 5:0. Monfis posle samo 16 minuta servira za opstanak u setu. Teškom mukom Gael dolazi do prvog gema u meču. Loš gem Novaka. Imao je Đoković tri vezane set lopte, ali nije iskoristio niti jednu, pa je kasnije Francuz došao do prvog brejka, 5:2. Treći gem u nizu za rivala, Đoković će ponovo servirati za set. Konačnooo, srpski teniser osvaja set rezultatom 6:3. Imao je Monfis dve brejk lopte, ali ih je Novak dobrim servisima neutralisao i u nastavku došao do seta.

Drugi set krenuo je dugim gemom na servis Monfisa. Novak je propustio brejk šansu, pa je Francuz uz malo sreće stigao do gema i prvog vođstva u meču, 1:0. Usledio je gem sa nulom za Noleta, koji je poslednji poen osvojio prekrasnim lobom, 1:1. Brejk za Đokovića. Srpski teniser je osvojio još jedan gem sa nulom, i sad suvereno ide ka osvajanju drugog seta, 2:1. Potvrdio je prednost brejka Nole, pa sada ima prednost od 3:1 u trećem setu, Francuz jednostavno nema rešenja za Đokovićevu igru. Na terenu postoji samo jedan igrač, najbolji teniser sveta dolazi do novog brejka i ubedljivih 4:1. Još jedan lagan gem u nizu za srpskog igrača, 5:1. Monfis servira za opstanak u setu. Uspeva Francuz uz malo problem da osvoji gem i smanji na 5:2. Gem sa nulom za 6:2 i osvajanje drugog seta.

Treći set počeo je kao i prva dva. Đoković je odmah oduzeo servis Monfisu, koji je ušao u klinč sa domaćom publikom, koja mu je uzvratila salvom zvižduka. Nastavlja Novak sa surovom dominacijom, pa vodi sa 2:0. Francuz za divno čudo osvaja jedan gem bez problema i smanjuje na 2:1. Ne predaje se Gael, sjajnom igrom dolazi do brejka i izjednačanja, 2:2. Izgleda da se Monfis probudio, krenuo je da pogađa prvi servis, pa je došao do vođstva od 3:2. Francuz se potpuno vratio u meč. Rastrčao se maksimalno Monfis, i sjajnom igrom došao do brejka i vođstva od 4:2. Peti gem u nizu za Novakovog rivala, pa će Đoković servirati za opstanak u setu. Imao je Monfis jednu set loptu na Noletov servi, ipak Đoković se izvukao i smanjio na 5:3. U pauzi između gomova srpski igrač je zatražio masaži leve ruke, i videlo se da ima nekih problema sa povredom, nadamo se ne ozbiljnijih. Propustio je Đoković tri brejk lopte, Monfis je uzeo pet poena u nizu i tako stigao do osvajanja trećeg seta sa 6:3. Prednost Noleta je sada 2:1.

Četvrti set je krenuo teškim gemovima na servis oba igrača. Ipak, brejka nije bilo, i ako su oba tenisera imali šanse da ga naprave na startu seta. Đoković prekida seriju teških gemova, i vodi sa 2:1. Nole je  u narednom gemu sjajnom igrom i nekim neverovatno osvojenim poenima stigao do brejka. Nažalost, Monfis je odmah u sledećem napravio ribrejk, pa je 3:2 za Srbina. Novak je posle petoggema zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa desnim ramenom. To se do kraja meča uopšte nije primetilo, Novak je plesao i dominirao, te uzeo tri gema u nizu sa 6:2 i 3:1. Đoković je u finalu.

 

1 Comment on "MONFIS PREGAŽEN KAO PLITAK POTOK: Sjajni Novak zapušio usta kritičarima i otišao u finale!"

  1. Zorica | 10/09/2016 at 00:48 |

    Sreća prati hrabre, bravo Novak

Comments are closed.