PORAZ ŠAMPIONA EVROPE: Švajcarska lekcija Portugalu, Francuska razočarala u Belorusiji, ubedljiva Bosna (VIDEO)

Odigrano je i poslednjih 10 utakmica prvog kola kvalifikacija za SP u Rusiji.

Najveće iznenađenje dogodilo se u Borisovu, gde je reprezentacija Francuske odigrala samo 0:0 sa domaćom Belorusijom. Trikolori su od starta do kraja utakmice bili dominantni. U prvom poluvremenu nisu imali previše stoprocentnih šansi, ali su se zato u drugom ispromašivali. Žiru je kao i obično mašio iz čisthih situacija, a neprecizni su bili Grizman i ostali fudbaleri. Belorusija zbog toga slavi veliki bod.

Evropski šampion Portigal neprijatno je iznenadio porazom od Švajcarske na gostovanju od 2:0. Domaćin je prvom delu postigao oba pogodka. Strelci su bili Embolo i Mehmedi. Pokušali su momci Fernanda Santoša u drugom poluvremenu da stignu bar do boda, ali nisu uspeli ni gol da postignu. Izgleda da je jako teško kada nema Ronalda. Do kraja meča Džaka je dobio crveni karton, pa neće biti u protokolu za naredni meč svog tima.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine bila je najubedljivija ove noći. Bosanci su na svom terenu pregazili Estoniju sa 5:0. U prvom poluvremenu Zmajevi su imali prednost od 2:o, golove su postigli Spahić i Džeko sa bele tačke. Drugo poluvreme donelo je još tri lopte u mreži Estonije. Medunjanin, Ibišević i još jednom Spahić su postigli golove.

Švedska i Holandija su remizirali 1:1. Domači tim je poveo u 43. minutu golom Berga. Bod Holanđanima doneo je Snajder u 67. minutu.

U ostalim utakmicama Grčka je deklasirala Gibraltar sa 4:1, Bugari su teškom mukom pobedili Luksemburg sa 4:3. Mađarska je neprijatno iznenadila na gostovanju Farskim Ostrvima, bilo je 0:0. Belgija je rutinski uz dva gola Lukakua i jedan Karaska slavila na Kipru sa 3:0. Pobedu je upisala i Letonija koja je sa minimalnih 1:0 slavila u Andori.

Sledi pauza do oktobra, kada nas očekuju dva kola kvalifikacija.