PREMIJER LIGA: Čelsi ubedljiv protiv Barnlija, Arsenal upisao prvenac, Everton nastavio sa dobrim partijama (VIDEO)

Sa početkom od 16 časova odigrano je 6 utakmica trećeg kola Premijer lige.

Čelsi je na svom terenu lako i ubedljivo slavio protiv Barnlija. Azar je načeo goste lepim golom u 9. minutu na asistenciju Matića. Vilijan je par minuta pre kraja poluvremena duplirao prednost. Konačnih 3:0 postavio je rezervista Mozes u 89. minutu. Ekipa Antonija Kontea ima sjajan start sezone, tri meča, tri trijumfa.

Šampion Lester je upisao prvu pobedu u novoj sezoni. Oni su na svom King Paueru savladali Svonsi sa 2:1. Vardi je u 32. minutu postigao prvenac u Premijer ligi ove sezone. Na 2:0 povisio je Morgan u 52. minutu. Mogao je Mahrez da reši pitanje pobednika nekoliko trenutaka kasnije, ali je promašio penal. Konačnih 2:1 postavio je Liroj Fer. Lester je sada na četiri boda, dok Svonsi ima tri.

Fudbaleri Evertona upisali su drugu pobedu u nizu. Oni su na svom stadionu pobedili Stouk sa 1:0. Do trijumfa su stigli posle penala u 51. minutu, Bejns je šutirao, a lopta se od Givenove glave odbila u gol. Na kraju je golmanu gostiju pripisan autogol. Mogao je Stouk do izjednačenja, ali su do kraja utakmice promašili nekoliko izglednih prilika. Everton ne zna za poraz i ima sedam bodova, dok Stouk ne zna za pobedu i nalazi se na dnu tabele.

Arsenal je došao do prvog trijumfa u sezoni. Oni su u gostima savladali Votford sa 3:1. Pitanje pobednika je bilo rešeno već u prvom delu kada je tim Arsenal stekao prednost od 3:0. Kazorla je započeo seriju golova sa bele tačke, a do kraja prvih 45 minuta pogađali su i Sančez i Ozil. Počasni pogodak za domaćina dao je Pereira u 57. minutu. Vengerovi momci sada imaju četiri osvojena boda, Votford je ostao na samo jednom.

Kristal Palas i Bornmaut su odigrali 1:1. Gosti su vodili skoro čitav meč golom Kinga već u 11. minutu. Samo 300 sekundi kasnije Kabaju je penal odbranio Boruc. Palas je u drugom delu krenuo na sve ili ništa, ređale su se šanse pred golom Trešnjica, ali nije ga bilo sve do trećeg minuta nadoknade, kada je Dan nadvisio sve i glavom postavio konačnih 1:1. Ovo je za obe ekipe prvi bod u novoj sezoni.

Sautempton nije uspeo da na svom stadionu pobedi Sanderlend. Ekipa Dejvida Mojesa povela je golom Defoa sa bele tačke u 80. minutu. Ipak, bod domaćinu doneo je Rodrigez u 85. Soton je sada na koti od dva boda, dok je Sanderlend osvojio svoj prvi.