DA SE PONOVI INDIJANAPOLIS: Drim Tim je tada pao, pašće opet!!! (VIDEO)

KOSARKA YUGOSLAVIA-ARGENTINA VLADE DIVAC & DEJAN BODIROGA INDIANAPOLIS, 08.09.2002. FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

Večeras od 20:45 u finalu Olimpijskih igara sasataju se Srbija i SAD.

Od kada za Amerikance igraju NBA igrači, naša zemlja, što kao Srbija, SCG ili Jugoslavija je odigrala nekoliko sjajnih utakmica protiv Drim Tima.

Upisali smo jednu pobedu, i to epsku. Svi se rado sećamo te 2002. godine i četvrtfinala Svetskog prvensta u Indijanapolisu, kada je u sred Amerike, tim pun NBA zvezda morao da čestita boljem, našoj reprezentaciji.

Bodiroga, Divac i drugovi su pobedili sa 81:78, a kasnije su kao što je poznato i osvojili zlato. Red je da posle 14 godina ponovo savladamo američki Drim Tim. Ova generacija je u meču grupne faze pokazala da to može. Strahu mesta nema, mi smo zemlja košarke.

Sigurni smo da će Teodosić, Bogdanović, Nedović, Raduljica, Jokić, Štimac, Mačvan, Jović, Marković, Birčević, Simonović, Kalinić, na čelu sa doktorom košarke Saletom Đorđevićem dati sve od sebe da donesu neopisivu sreću srpskom narodu širom sveta, baš kao ti zlatni momci iz Indijanapolisa, predvođeni magom Svetislavom Pešićem. A, i ako izgube, ko može da im zameri, posle svega što su uradili na Igrama, ali i u poslednjih nekoliko godina, kada su Srbiju vratili na mesto kojoj joj po svemu pripada.

Podsetimo se epskog četvrtfinala kada su Redži Miler i drugovi morali da čestitaju boljem, nadamo se da će posle večerašnjeg meča to isto morati da urade Durent i ekipa.