ZATO VOLIMO PREMIJER LIGU: Liverpul pobedio Arsenal u spektakularnoj utakmici (VIDEO)

SPEKTAKL!

U derbi meču uvodnog kola Premijer lige, fudbaleri Liverpula su savladali Arsenal na emiratima sa 4:3!

Sjajna utakmica u Londonu, krenula je penalom za domaće. Moreno je amaterski odobrio Volkota, a Oliver je opravdano pokazao na belu tačku. Volkot je odlučio da on izvede najstrožu kaznu, ali je to odradio očajno. Minjole ga je lako pročitao, pa je ostalo 0:0. Ipak, samo nekoliko desetina sekundi kasnije, Volkot posle asistencije Ivobija dovodi Tobdžije u vođstvo, golman Liverpula ovoga puta bio je nemoćan. Do kraja prvog dela nije bilo velikih šansi, i kada se mislilo da će se na pauzu otići sa 1:0, Kutinjo je izveo perfektan slobodan udarac, i sjajnom kiflom savladao Čeha. Posle prvog dela bilo je 1:1.

Drugi deo počinje dominacijom Liverpula, Lalana već u 49. minutu donosi prednost timu Jirgena Klopa od 2:1. Bila je to sjajna akcija tima sa Enfilda, koja je pokazala koliko škripi u odbrani Arsenala. Samo sedam minuta kasnije bilo je 3:1. Kutinjo je postigao drugi gol, posle sjajnog centaršuta Klajna sa desne strane. Arsenal je bio u potpunom šoku, a još veći je stigao u 63. minutu, kada je Mane prošetao poroznu odbranu Arsenala, i efektnim udarcem savladao nemoćnog Čeha. Ipak, Arsenal se u meč vraća već u sledećem napadu, kada je Okslejd Čembrlejn iskoristio uspavanost odbrane gostiju i rezantnim udarcem iskosa sa leve strane doneo smanjenje rezultata na 2:4. Liverpul se naprasno povukao, a Tobdžije su htele barem do remija, i bili su blizu. Igrao se 75. minut kada je Kazorla sjajno izveo slobodnjak, Čejmbers je sjajno skočio i glavom smanjio na 3:4. Pokušao je Arsenal do kraja da stigne do boda, ali ispostavilo se da je Liverpul bio bliži petom golu, pa je krajnji rezultat glasio 3:4.

Marko Grujić je meč proveo na klupi, dok Marković nije bio u protokolu.

Sjajan početak nove sezone u Premijer ligi za Liverpul, dok će Venger morati da odreši kesu ukoliko želi borbu za titulu.