RAZOČARENJE: Brazilci nezadovoljni remijem sa Južnom Afrikom

Fudbaler Brazila Gabrijel Hesus rekao je danas da je razočaran jer je njegova ekipa takmičenje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru počela remijem sa Južnom Afrikom.

„Moja obaveza je da postignem gol, nisam navikao da promašujem… Razočarani smo. Neću moći da spavam zbog toga“, rekao je Hesus, igrač Mančester sitija.

Fudbaleri Brazila su trku za zlatnom olimpijskom medaljom počeli utakmicom protiv Južne Afrike i na samom početku su razočarali, pošto su u Braziliji odigrali samo 0:0 u prvom kolu Grupe A.

Uprkos napadu na čelu sa zvezdom Barselone Nejmarom i talentovanim mladim fudbalerima Gabrijelom Hesusom i Gabigolom, Brazil nije uspeo da nadje put do mreže protivnika.

Najbolju šansu na utakmici imao je Hesus koji je u 69. minutu pogodio stativu.

„Imali smo šanse, ali lopta nije htela u gol. Moramo da odamo priznanje Južnoj Africi, koja je veoma odlučan tim. Nisu nam dozvolili da nametnemo svoju igru“, rekao je selektor Brazila Rožerio Mikale.

Brazil nikada do sada nije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Na Igrama u Londonu Brazil je osvojio srebro, treće u istoriji, pošto je u finalu izgubio od Meksika.

I selekcije Iraka i Danske su, u drugom meču Grupe A, takodje, odigrale bez golova.

U drugom kolu sastaju se Brazil i Irak, odnosno Danska i Južna Afrika.

Beta