ODLUČENO: Felps nosi zastavu SAD u Riju

Višestruki olimpijski šampion, plivač Majkl Felps nosiće zastavu SAD na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, saopšteno je danas.

„Počastvovan sam što sam izabran. Ponosan sam što predstavljam SAD“, rekao je Felps.

Felps je do sada osvojio 22 olimpijske medalje, od koji je 18 zlatnih, a za barjaktara na otvaranju Igara u Riju izabrali su ga američki olimpijci.

„U Sidneju (2000. godine) sam samo želeo da učestvujem. U Atini (2004) sam želeo da osvojim zlato za svoju zemlju. U Pekingu (2008) sam želeo da uradim nešto što niko nije. U Londonu (2012) sam želeo da ispišem istoriju“, rekao je Felps.

„Sada želim da hodam na ceremoniji otvaranja, da predstavljam Ameriku na najbolji mogući način i da moja porodica bude ponosna“, dodao je američki plivač.

Majkl Felps je tek drugi plivač koji će nositi zastavu SAD na otvaranju Olimpijskih igara. Pre njega ta čast je pripala Geriju Holu 1976. godine u Montrealu.

Felpsu će Igre u Riju biti pete u karijeri, ali će prvi put prisustvovati svečanom otvaranju. Naime, prethodna četiri puta Felps je „preskakao“ svečano otvaranje jer se pripremao za prvu trku na 400 metara slobodno koja je bila sutradan.

Svečano otvaranje Igara u Riju održaće se u noći izmedju petka i subote.

Beta