MURINJO STARTOVAO POBEDOM: Junajted bolji od Vigana (VIDEO)

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas Vigan sa 2:0 u prijateljskoj utakmici, prvoj pod vođstvom novog trenera Žozea Murinja.

Golove su postigli Vil Kin i Andres Pereira.

To je bila prva utakmica Murinja na klupi Junajteda. On je u maju potpisao trogodišnji ugovor, a zamenio je otpuštenog trenera Luja van Gala.

– Rezultat nije najvažniji, ali ne mogu da kažem da nije bitan. Potrebno nam je vreme, ali su igrači počeli da razmišljaju o fudbalu na isti način kao ja i to me čini srećnim. Posebno sam zadovoljan zbog navijača koji su došli u velikom broju na prijateljski meč – poručio je Murinjo.

U timu Mančester junajteda bio je i Luk Šo, koji se vratio na teren posle desetomesečne pauze. On je odigrao prvo poluvreme. Šo je prošlog septembra doživeo dvostruki prelom noge, tokom utakmice sa PSV Ajndhovenom u Ligi šampiona.

Protiv Vigana igrali su i novi igrači Henrik Mhitarjan i Erik Bejli, ali nije bilo Zlatana Ibrahimovića. Švedski reprezentativac je na odmoru, pošto je igrao na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Iz istog razloga sa ekipom nisu ni Vejn Runi, Markus Rašford i Kris Smoling

Beta