LIGA ŠAMPIONA: Moćni Kejn ubio Dortmund, Real rutinski sa Kipranima, Siti razbio Fejnord!

Večeras je odigrano preostalih osam utakmica prvog kola grupne faze Lige šampiona.

U derbiju grupe E Liverpul i Sevilja odigrali su nerešeno 2:2 na Enfildu.

Tim iz Andaluzije poveo je preko Ben Jedera u 5. minutu. Ipak, do kraja poluvremena Liverpul je dominirao i preokrenuo rezultat. Prvo je Firmino pogodio u 21, a zatim i Salah u 37. minutu. Firmino je imao sjajnu šansu da uveća prednost na 3:1, ali nije pogodio penal. Veliki bod Sevilji doneo je Korea u 72. minutu. Do kraja utakmice golova nije bilo, a Liverpul je ostao sa igračem manje pošto je u završnici utakmice isključen gomez.

U drugom meču grupe Maribor i Spartak iz Moskve odigrali su 1:1. Rusi su poveli golom Samedova u 59. minutu. Bohar je u 85. spasao Maribor poraza i postavio konačan rezultat.

Mančester Siti je u okviru grupe F razbio Fejnord u gostima. Građani su pitanje pobednika rešili posle 25 minuta kada su vodili sa ubedljivih 3:0. Strelci su bili Stouns, Aguero i Žesus. Konačan rezultat postavio je Džon Stouns u 63. minutu.

Šahtjor je upisao važnu pobedu nad Napolijem. Ukrajinci su slavili sa 2:1. Tajson u 15. i Fereira u 58. doneli su prednost domaćinu od 2:0. Napoli je do kraja utakmice uspeo samo da smanji rezultat preko Milika, koji je bio precizan sa bele tačke.

Red Bul Lajpcig i Monako odigrali su nerešeno 1:1 u okviru grupe G. Domaćin je poveo golom Forsberga u 33. minutu, a samo minut kasnije Tilemans je izjednačio i ispostaviće se postavio konačnih 1:1.

U drugom meču ove grupe Bešiktaš je iznenadio Porto na gostovanju, Turci su slavili sa 3:1. Istanbulski velikan poveo je golom Taliske u 13. minutu. Samo osam minuta kasnije Duško Tošić autogolom poravnava rezultat. Do kraja poluvremena Tosun donosi novu prednost Bešiktašu. Porto je dominirao u nastavku, ali je jedini gol postigao Bešiktaš. Strelac je bio Babel u 86. minutu.

Totenhem je u derbiju grupe H savladao Dortmund na Vembliju sa 3:1. Sparsi su poveli već u 4. minutu golom Sona. Borusija ubrzo poravnava evrogolom Jarmolenka. Ipak, nije dugo trajala radost Nemaca. Hari Kejn je sjajnim solo prodorom od polovine terena postigao prelep pogodak za novo vođstvo Totenhema. Kejn je u 60. minutu postigao drugi gol na utakmici i postavio konačnih 3:1. Do kraja meča pocrveneo je Dejvison Sančez, pa su Poketinovi momci završili meč sa igračem manje.

Real Madrid je bez problema opravdao ulogu favorita protiv APOEL-a. Dvostruki strelac bio je Ronaldo, a gol je postigao još i Serhio Ramos. Zidanova ekipa je tako na sjajan način započela odbranu titule u Ligi šampiona.