POVRATAK ŠAMPIONA: Đoković razbio Monfisa i osvojio turnir u Istbornu!

Novak Đoković je osvojio turnir u Istbornu.

Najbolji srpski teniser u finalu je savladao Gaela Monfisa sa 2:0 (6:3, 6:4) posle 77 minuta igre.

Srbin i Francuz su odigrali 16. međusobni duel u kome je Novak zabeležio 16. pobedu.

Ovo je prva titula srpskog tenisera od januara meseca kada je osvojio turnir u Dohi, a 68. u karijeri. Oba turnira koje je ove godine Novak osvojio dolaze iz serije 250.

Đoković je bio dominantan tokom celog toka turnira. Srpski teniser u pet odigranih mečeva nije izgubio nijedan set, a na putu do finala pobedio je Pospišila, Janga i Medvedeva.

Srbin je bio bolji tokom čitavog duela i zasluženo je stigao do trijumfa.

Đoković je još jednom veoma dobro servirao, pošto protivniku nije dozvolio da napravi nijedan brejk na meču.

U prvom setu Novak je već na startu napravio brejk. Monfis nije uspeo ozbiljnije da pripreti prilikom Đokovićevih servis gemova. Srpski teniser do kraja seta pravi još jedan brejk, pa posle 34 minuta stiže do 6:3 i vođstva od 1:0 u setovima.

Francuz je u drugom setu počeo da preti brejk loptama. Imao je u prvom gemu dve, ali je Novak uspeo da se izvuče. Monfis je i pri rezultatu 2:2 stigao do još jedne brejk šanse, ali ni ovoga puta nije uspeo da oduzme Novakov servis. Kazna za to stigla je u 10. gemu, Đoković je vodio sa 5:4, a Gael je servirao za opstanak u meču. Novak je došao do prve brejk lopte u setu, koja je ujedno bila i meč lopta. Za razliku od Francuza Đoković koristi svoju šansu i stiže do trijumfa i osvajanja titule u Istbornu po prvi put u karijeri.

Turnir u Istbornu igrao se za nagradni fond od 635.660 evra.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!