TREĆA TITULA ZA REDOM: Vaterpolisti Partizana šampioni Srbije!

Vaterpolisti Partizana osvojili su 28. titulu nacionalnog šampiona, treću u nizu. Crno-beli su tako na sjajan način završili sezonu u kojoj su osvojili i trofej u Kupu Srbije

Najtrofejniji srpski klub je posle preokreta savladao Šabac u gostima sa 8:7. Partizan je tako zadržao tri boda viška u odnosu na Vojvodinu kolo pre kraja.

Crno-beli imaju daleko bolju gol razliku i međusobni skor sa Novosađanima, pa je pitanje šampiona rešeno.

Partizan su do presudne pobede u Šapcu predvodili Jakšić i Repanović sa dva gola, a po gol su postigli Radanović, Janković, Drašković i Janković.

Mladi tim sa Banjice će novu titulu proslaviti u ponedeljak od 20 časova, kada će na svom bazenu dočekati Valjevo u poslednjem kolu Superlige.

Partizan je sa timom čiji je prosek godina ispod 20 odbranio „duplu“ krunu jer je pre titule osvojio Kup, a imao je solidan nastup i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Vojvodina je u devetom kolu savladala Stari grad 16:11 na gostovanju na Dorćolu, dok je u trećem meču kola Crvena zvezda bila ubedljiva u Valjevu sa 17:8.

Šabac – Partizan 7:8 (2:1,2:2,2:2,1:3)
Gradski bazen. Sudije: Balažević i Golijanin. Isključenja:Šabac 12, Partizan 9.
Šabac: Aleksić, Eraković, Marković 1, Prolić, Budurin, Uglješić, Car 2, Panajotović 1, Bogićević, Ličanin, Manić 1, Cvetković 1,Miljević, Ukumanov 1. Trener: Nikolić.
Partizan: Dobožanov, Radanović, F.Janković 1, Repanović 2, Toholj, Manojlović, Drašović 1, Andrejević, Jakšić 2, Tanasković, Vučinić, Janković 1, Brakočević, Radojević.Trener: Ćirić.