PAO OSETIO MOĆ CRVENO-BELIH: Zvezda i dalje vlada Evroligom, sedmi uzastopni trijumf!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su sedmu uzastopnu pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu savladali Panatinaikos sa 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10), u 20. kolu takmičenja.

Zvezdi je ovo bila 12. pobeda do sada, tako da je zadržala peto mesto na tabeli pobedom nad direktnim konkurentom, koji sada ima trijumf manje.

Pobednički tim predvodio je Ognjen Kuzmić sa 10 poena i 14 skokova. Marko Simonović postigao je 13, a Luka Mitrović 11 poena. Stefan Jović završio je meč sa sedam poena, osam asistencija i pet skokova.

Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Keni Gabrijel sa 23 poena.

TOK MEČA:

Zvezda je sjajno otvorila utakmicu, povela je sa neverovatnih 16:0. Ipak, PAO se trojkama veoma brzo vratio u meč, pa je do kraja prve četvrtine predvođen Kenijm Gejbrijelom smanjio na 20:14. U narednih 10 minuta gledali smo izjednačenu borbu dva tima. Obe ekipe imala su dobre periode u drugoj četvrtini. Zvezda je imala +10, 31:21. Grci su zatim ponovo zaigrali na dosta većem nivou, pa su u jednom trenutku razliku smanjili na tri. Na poluvreme se otišlo sa prednošću Zvezde od 39:33.

Gejbrijel je u trećoj četvrtini nastavio da pogađa trojke, a PAO je bio sve bliži. Grci su posle dugo vremena stigli i do izjednačenja, 42:42, a u završnici perioda Atinjani su i prvi put poveli 56:55. Ipak, košem Jovića Zvezda je pred poslednju četvrtinu imala prednost od 57:56. PAO je u dva navrata imao dva poena prednosti u odlučujućih 10 minuta. Oba tima su imala puno problema u napadu. Trojkom Simonovića Zvezda je povela sa 64:61. Gosti su još nekoliko puta zapretili, ali više nisu uspeli da se vrate u vođstvo. Ekipa Dejana Radonjića odigrala je mirno i staloženo u završnici meča, pa je na kraju zasluženo stigla do sedmog trijumfa u nizu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!