LIGA ŠAMPIONA: Petarda Reala, Lester i dalje melje, Juve herojski slavio u Lionu, Sevilja se trijumfalno vraća iz Zagreba (VIDEO)

Odigrano je prvih osam utakmica 3. kola grupne faze Lige šampiona.

Najubedljiviji bili su fudbaleri Reala koji su na Santijago Bernabeu savladali Legiju iz Varšave sa 5:1. Madriđani su pitanje pobednika rešili u prvom poluvremenu posle kojeg su vodili 3:1. Prvo je pogodio Bejl, a potom i Marselo uz pomoć fudbalera gostiju Jodloveca. Na 2:1 smanjio je Miroslav Radović sa bele tačke, konačan rezultat prvog dela postavio je Asensio na asistenciju Ronalda. Ekipa Zinedina Zidana dala je još dva gola u nastavku, a strelci su bili Lukas i Morata, kome je asistirao Kristijano. Real sada ima 7 bodova, Legija nema ni jedan.

U drugom meču pve grupe Borusija Dortmund slavila je na gostovanju Sportingu sa 2:1. Nemci su golovima Obamejanga i Vajgla vodili sa 2:0 na poluvremenu, Utešni pogodak dao je Cezar. Za Sporting je Lazar Marković igrao 60 minuta. Dortmund deli prvo mesto sa Realom i ima 7 bodova, Sporting je na 3.

Juventus je minimalnim rezultatom 1:0 savladao Lion u gostima. Domaćin je propustio veliku šansu da dođe do boljeg rezultata. U prvom poluvremenu Lakazetu je penal odbranio Điđi Bufon, a u drugom delu italijanski tim ostao je sa igračem manje, pošto je Lemina dobio dva žuta kartona. Ipak, to nije bilo dovoljno Francuzima, pa je Juve golom Kvadrada stigao do važne pobede.

Sevilja je takođe minimalnim rezultatom 1:o pobedila Dinamo u Zagrebu. Jedini gol postigao je Nasri u 37. minutu utakmice. Dinamo nema bodova, Sevilja kao i Juventus ima sedam.

Lester možda loše igra u Premijer ligi, ali u Ligi šampiona dominira. Momci Klaudija Ranijerija upisali su i treći trijumf. Pobeđen je Kopenhagen na King Paueru sa 1:0. Junak je bio Mahrez koji je na asistenciju Slimanija postigao gol u 40. minutu. Lisice imaju maksimalnih 9 bodova, Kopenhagen je na 4.

Porto je posle preokreta pobedio Klub Briž u gostima. Belgijanci su poveli golom Fosena u 12. minutu. Portugalci su u drugom poluvremenu uspeli da dođu do važne pobede. Prvo je Lajun poravnao u 68. minutu, a veliki trijumf gostima doneo je Adrijen Silva sa bele tačke u trećem minutu nadoknade. Briž je ostao zakucan za dno i nema ni jedan bod, Porto ih ima četiri.

Leverkuzen i Totenhem odigrali su bez golova 0:0. U prvom poluvremenu Sparsi su propustili nekoliko sjajnih prilika, Jansen je pogodio i prečku. U drugom delu bolji je bio Leverkuzen, ali su i oni propustili sjajne šanse, pa pobednika nije bilo. Poketinovi momci su na četiri boda, Lever ima poen manje.

CSKA i Monako odigrali su nerešeno 1:1. Rusi su poveli golom Traorea u 34. minutu na asistenciju Zorana Tošića. Važan bod kneževima doneo je Silva u 87. minutu. Monako je prvi na tabeli sa 5 bodova, CSKA poslednji sa 2.

https://www.youtube.com/watch?v=MdyK1BCxboE