SPEKTAKL NA MARAKANI: Majstor Tadić dirigent u pobedi Srbije nad Austrijom (VIDEO)

Fudbaleri Srbije napravili su ogroman korak ka SP u Rusiji, pošto su na dobro ispunjenoj Marakani pobedili Austriju sa 3:2.

Naš tim je tri puta vodio na ovom meču. Prvi gol postigao je Mitrović na pas Tadića, Austrijanci su poravnali preko Zabicera. Do kraja prvo dela Srbija ponovo stiže u vođstvo, i ponovo je Mitar strelac, a Tadić asistent. Austrija golom Janka stiže do novog poravnanja. Ipak, Orlovima je veliki trijumf doneo sjajni Dušan Tadić, golom u 74. minutu.

Ovim trijumfom naš tim je zaseo na čelo tabele i ima sedam bodova, Austrija je ostala na četiri.

TOK MEČA: Prvu priliku na utakmici imao je  Aleksandar Mitrović u 4. minutu, nažalost šutirao je glavom pored gola. GOOOOL, Srbija vodi od šestog minuta, sjajna akcija našeg tima, Tadić je sjajno prošao i uposlio Mitrovića, koji je prekaljenim udarcem savladao Ozkana. Austrijani su opasno pripretili u devetom minutu, Arnautović je srećom šutirao daleko preko gola. Nije bilo novih šansi sve do gola Zabicera u 15. minutu, naša odbrana je očajno reagovala, pa Austrijancu nije bio problem da poravna na 1:1. Nastavili su gosti sa dobrom igrom, Junuzović je tukao glavom, ali lopta je otišla pored gola. GOOOOOL, sjajna akcija koju je započeo Milivojević, koji je zatim uposlio Tadića, vezista Sotona je prelepo centrirao, a Mitrović se poklonio i po drugi put savladao Ozkana, 2:1. Zabicer je opasno pripretio, ali je Stojković izvanredno zaustavio udarac. Novi lep napad naših fudbalera, dobro su kombinovali Tadić i Mitrović, ali je Ozkan bio na mestu i zaustavio šut srpskog napadača. Srbija je u 34. minutu do novog gola, ali je Rukavina u odsudnom momentu poslao očajan centaršut, usledio je i žuti karton za Tadića. Beležimo pokušaj Milivojevića, lopta odletela daleko preko gola. Minut kasnije Milivojević je i požuteo. Prva javna opomena i za goste, Baumgartlinger. Lep pokušaj Kostića, Ozkan na mestu. U sledećem napadu srpski sin Arnautović je prošao trojicu igrača, srećom šutirao je pored gola. U poslednjim sekundama prvog dela, velika prilika koju je propustio Kostić. Naši fudbaleri su posle dugo vremena ispraćeni ovacijama.

Drugo poluvreme krenulo je pokušajem Alabe iz slobodnjaka, Stojković ga je lako ukrotio. Usledila je pauza zbog povrede Arnautovića, ali nije teže prirode, pošto se ubrzo vratio u igru. Ogromna šansa za Arnautovića, naša odbrana je ponovo zaspala, srećom srpski Austrijanac je glavom pogodio stativu. Prva izmena u Austriji, Ilsanker menja povređenog Baumgartlingera. Austrija izjednačava u 62. minutu, konfuzija u našoj odbrani, Stojković je uspeo da odbrani prvi udarac, ali je Janko iz odbitka poslao loptu u praznu mrežu. Šansa za Srbiju, Mitrović je tukao, Ozkan odbranio. Prva izmena u Srbiji, Kostića menja Katai. Stojković lako brani pokušaj Zabicera. GOOOOOOL. šta bi Srbija bez Tadića, vezista Sautemptona postiže još jedan pogodak u kvalifikacijama, SRBIJA VODI 3:2 od 74. minuta. Druga izmena u našem timu, izlazi dvostruki strelac Mitrović, ulazi Gudelj. Arnautović je izašao sam pred Stojkovića, ali je srećom šutirao daleko preko gola. Velika šansa za Srbiju, Gudelj iz izgledne pozicije preko gola. Pokušaj Alabe, preko gola, zatim i treća izmena u Srbiji, Rukavinu menja Maksimović. Šansa za goste, Stojke opet na mestu. KRAJ MEČA, VELIKA POBEDA SRBIJE OD 3:2.