BORJAN OTVORIO PUT KA POBEDI: Zvezda razbila TSC i otišla u finale Kupa Srbije!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije.

Crveno-beli su na gostovanju u Bačkoj Topoli savladali TSC rezultatom 0:3 i tako održali san o trećoj uzastopnoj “duploj” kruni.

 


U isto vreme se igralo i drugo polufinale između Vojvodine i Čukaričkog, ali je meč u Novom Sadu prekinut zbog obilnih padavina pri vođstvu igrača sa Banovog brda (0:2).

Malo je reći da je meč na “TSC Areni” mogao da ode i u drugom pravcu, dovoljno je odgledati prvih 15 minuta susreta kada je domaćin praktično jedino i bio konkurentan.

Nije ni minut i po prošao, a već su vodili, samo da bi taj pogodak bio poništen jer je lopta izašla iz igrališta pri centaršutu.

Nisu dozvolili igrači Žarka Lazetića da ih to pomete, naprotiv, krenuli su još jače ka golu Milana Borjana. Upravo je kanadski čuvar mreže umalo bio tragičar svog tima.

Umesto njega, taj epitet je poneo Stefan Vukić. Napadač TSC-a je prvi stigao do lopte u Zvezdinom šesnaestercu ispred Borjana koji je kasnio i oborio ga u petom minutu.

Sudija Stanko Ostraćanin je opravdano pokazao na “belu tačku”, a Vukić kao da nije znao za staro nepisano pravilo da nikad igrač nad kojim je napravljen faul ne treba da izvede jedanaesterac.

Usledio je slab udarac u levi golmanov ugao koji Borjan lako brani i tako prebacuje momentum na stranu svoje ekipe.

TSC jeste još jednom zatresao mrežu preko Saše Jovanovića u 15. minutu, ali je i taj pogodak poništen jer je poranio za pola koraka njihov igrač. To je bilo praktično sve od domaćina, a promenu na terenu je najavio Gelor Kanga koji je pogodio stativu u 20. minutu.

Upravo je Gabonac taj koji je doneo prvu promenu na semaforu. Igrao se 35. minut kada je Dušan Cvetinović igrao rukom u sopstvenom šesnaestercu. Insistirao je da je u pitanju noga, ali je tvrdnje štopera TSC-a “raskrinkala” provera u VAR sobi.

Loptu je uzeo upravo Kanga i bez većih problema je poslao iza leđa Veljka Ilića za jedini pogodak u prvom poluvremenu ovog meča.

Burni počeci bili su simptomatični za ovu utakmicu, pa je tako Cvetinović očigledno bio uporan u nameri da ipak on preuzme ulogu tragičara od Vukića. Očajna povratna lopta Kuveljića kumovala je faulu Cvetinovića za drugi žuti karton samo 30 sekundi po početku nastavka.

Već tada je praktično rešeno pitanje prvog učesnika finala, s obzirom da je Zvezda sem gola prednosti imala i igrača više na terenu i ono što je još važnije – umela je to da iskoristi.

Prednost je u 56. duplirao Mirko Ivanić. Vezista crveno-belih je iskoristio pometnju nakon kornera njegove ekipe i ostao sam nakon što je Aleksandar Pešić igrao glavom. Imao je vremena koliko je hteo na drugoj stative i bez većih problema se upisao u strelce.

Oba trenera su probala sa izmenama različite stvari – da “ubiju” meč ili da dođu do neverovatnog preokreta. Više uspeha je imao Miloš Milojević pošto su do kraja oba tima izgledala kao da čekaju poslednji sudijski zvižduk.

Do kraja beležimo ogroman promašaj Osmana Bukarija iz 69. minuta kada je izbio pred Ilića u situaciji jedan na jedan, a golman TSC-a je kao i kolega na drugoj strani skrivio penal samo dva minuta nakon što ga je “častio” krilni igrač iz Gane.

Ilić je loše procenio let lopte nakon pasa Ivanića i oborio Bukarija, nakon čega je arbitar po drugi put pokazao na “belu tačku”.

Ovoga puta je odgovornost preuzeo rezervista Kings Kangva i hladnokrvno realizovao ukazanu priliku za 0:3, tako postavivši konačan rezultat.

 


Kao što smo rekli, Zvezda će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Vojvodine i Čukaričkog, a prema svemu sudeći gledaćemo duel beogradskih timova.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "BORJAN OTVORIO PUT KA POBEDI: Zvezda razbila TSC i otišla u finale Kupa Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*