KVALIFIKACIJE ZA SP: Remi u derbiju Italije i Španije, Island u nadoknadi pobedio Finsku, Hrvatska demolirala tkzv Kosovo (VIDEO)

Večeras se pored utakmice Moldavije i Srbije igralo još osam utakmica u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine.

Krenimo od mečeva u našoj grupi.

Austrija i Vels su u veoma zanimljivoj utakmici odigrali nerešeno 2:2. Gosti sa ostrva su poveli golom Džoa Alena u 22. minutu. Ipak, samo šest minuta kasnije Arnautović poravnava na 1:1. Velšani do nove prednosti stižu u nadoknadi prvog dela, kada je Vimer postigao autogol. Konačnih 2:2 postavlja sjajni Arnautović svojim drugim golom u 48. minutu. Oba tima posle dva odigrana kola imaju četiri osvojena boda.

Republika Irska je teže nego što se očekivalo savladala veoma tvrdu ekipu Gruzije sa 1:o. Jedini gol postigao je desni bek Evertona Šimus Kolman u 56. minutu. Irci kao i Srbija, Vels i Austrija imaju četiri boda, dok Gruzija ostaje bez bodova.

U grupi I Hrvatska je deklasirala u Skadru tkzv Kosovo sa 6:0. Kockasti su postigli po tri gola u oba poluvremena. Het-trik posle prvih 45 minuta postigao je sjajni Mario Mandžukića, a u nastavku strelci su bili Mitrović, Perišić i Kalinić. Kao i pre utakmice na gradskim trgovima i na samom meču skandirale su se sramne parole protiv Srbije.

Turska i Ukrajina odigrali su 2:2. Ukrajinci su posle 27. minuta vodili sa 2:0 golovima Jarmolenka sa bele tačke i Kraveca. Tufan je u prvom minutu nadoknade smanjio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Čahanoglu iz penala devet minuta pre kraja.

Fudbaleri Islanda pobedili su kući Finsku posle preokreta sa 3:2. Puki je doveo goste u vođstvo u 21. minutu. Arnason je najvećem iznenađenju Evra u Francuskoj doneo izjednačenje. Ipak, pre kraja poluvremena Finska stiže do novog pogodka, strelac je Lod. Sigurdson je na startu drugog dela promašio penal, ali to nije pokolebalo uvek borbene Islanđane, koji su do velike pobede stigli golovima u nadoknadi vremena. Prvo je u 91. minutu pogodio Finbogason, a pet minuta kasnije gol vredan tri boda postigao je Ragnar Sigurdson.

U grupi G odigran je derbi večeri. Italija i Španija su u Torinu odigrali nerešeno 1:1. Gosti su bili nadmoćniji rivl u prvom poluvremenu, ali su do vođstva stigli tek u 55. minutu preko Vitola. Konačnih 1:1 postavio je De Rosi sa bele tačke u 82. minutu.

Albanija je ostala jedina maksimalna ekipa u grupi posle lagane pobede nad Lihtenštajnom u gostima sa 2:o. Jele je autogolom doneo prednost gostima u prvom poluvremenu, dok je drugi gol bio delo Bekima Balaja u 71. minutu.

Makedonija je ostala zakucana za dno tabele posle poraza u Skopju od Izraela sa 2:1. Hemed i Ben Haim II su postigli golove za mirno vođstvo gostiju od 2:o u prvih 45 minuta. Utešni gol za Makedonce dao je Nestorovski u 63. minutu. Mogli su domaćini do boda, ali je tragičar bio Jahović, jer je u 95. minutu bio neprecizan sa bele tačke.