FURIJA UBEDLJIVA: Španija demolirala nejaki Lihtenštajn, Hrvatima samo bod, Vels i Italija rutinski (VIDEO)

Dok smo svi gledali utakmicu Srbija Republika Irska, širom Evrope su igrani kvalifikacioni mečevi za SP u Rusiji.

Reprezentacija Španije deklasirala je Lihtenštajn sa čak 8:0. Na takav rezultat nije naslućivalo posle prvog dela kada je Furija vodila samo sa 1:0, golom Koste. Ipak, u drugom poluvremenu su Španci potpuno demolirali nedoraslog rivala. Kosta je dao još jedan gol, a po dva pogodka upisali su i Silva i Morata, dok su Vitolo i Roberto po jednom bili strelci.

Hrvatska nije uspela da pobedi na svom terenu Tursku. Bilo je 1:1. Oba gola viđena su u prvom poluvremenu. Kockasti su poveli preko Rakitića iz penala u 44. minutu. Prednost je trajala samo četiri minuta, pošto je u trećem minutu nadoknade Čalanoglu ispostaviće se postavio konačnih 1:1.

U meču naše grupe Vels je na svom terenu savladao Moldaviju sa 4:0. Dugo je trebalo domaćinu da dođe do gola, Vouks je pogodio u 38. Posle toga je sve bilo lakše, do kraja prvog dela pogodio je i Džo Alen. U drugih 45 minuta Bejl je postigao dva pogodka, pa je Belgija ubedljivom pobedom zasela na čelo tabele u našoj grupi posle prvog kola.

Italija je sa novim selektorom u gostima pobedila Izrael sa 3:1. Pele u 14. i Kandreva iz penala u 31. doneli su sigurnu prednost Azurima. Ipak, domaćin je do kraja prvog dela preko Ben Haima II smanjio na 2:1. Trijumf Italijana potvrdio je Imobile sedam minuta pre kraja utakmice.

U ostalim mečevima, Ukrajina i Island su odigrali 1:1, a isti rezultat bio je i na utakmici Finske i tkzv. Kosova. Meč Albanije i Makedonije prekinut je zbog obilnih padavina pri rezultatu 1:1.