SVE ČINE DA GA SKINU: Đoković zbog vakcinacije ne ide na AO?

Kako stvari stoje, izgleda da najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću neće glatko ići naredne sezone.

Novak Đoković je još u aprilu komentarisao vakcinaciju i situaciju oko korone, jer je bio „bombardovan“ pitanjima na tu temu!

– Odluku da li ću primiti vakcinu ću zadržati za sebe. Nadam se da ćete to poštovati. Ne želim da budem etiketiran kao za ili protiv vakcine. Drago mi je da igrači imaju izbor, Đorđe (Đoković, prim. aut.) mi je rekao da je dosta igrača primilo vakcinu – rekao je tada Novak.


Sada je država Viktorija, u kojoj je grad Melburn, donela mere koje bi mogle da utiču na tenisere na sledećem Australijan openu. Novi propisi obavezuju sve sportiste da se vakcinišu protiv koronavirusa kako bi mogli da se takmiče, što bi mogao da bude problem za one koji su protiv, a među njima se pominje i Novak Đoković, makar pod ovim uslovima.

Prvi čovek te oblasti Danijel Endrjuz je javno objavio odluku da će svi zaposleni u profesionalnom sportu morati da se vakcinišu do 26. novembra. Glavno pitanje je da li će isto važiti za strane tenisere i teniserke za Australijan open, odnosno da li će Đoković uopšte imati priliku da brani titulu.

Novak baš tamo želi da pokuša da ispiše istoriju kao rekorder po broju Grend slem trofeja. Prošle godine su u Australiji bile rigorozne mere protiv koronavirusa, teniseri su uglavnom provodili vreme u hotelskim sobama, za razliku od Rolan Garosa, Vimbldona i US opena!

 


Be the first to comment on "SVE ČINE DA GA SKINU: Đoković zbog vakcinacije ne ide na AO?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*