KAKVA LUDNICA: Junajted pao protiv Fejnorda, Zenit napravio jedan od najvećih preokreta u istoriji, Sasuolo smazao Bilbao (VIDEO)

Kakav početak Lige Evrope. Pregršt spektakularnih utakmica i ludih rezultata.

Fudbaleri Mančester Junajteda poraženi su na gostovanju Fejnordu u Roterdamu sa 1:0. Jedini gol postigao je Vilena u 79. minutu, ali stiče se utisak da je golu prethodila ofsajd pozicija. Ovo je drugi poraz u nizu za Murinjovu ekipu. Junajted je počeo meč bez Ibrahimovića, koji je ostao na klupi, dok Runi i Valensija nisu ni putovali za Holandiju. Portugalac je u 63. minutu napravio tri izmene, izbacio je Rašforda, Matu i Marsijala, a ušli su Ibra, Depaj i Jang. Ipak, Mančester nije dao gol, pa je Fejnord preko Vilene stigao do velike pobede.

Najluđi meč u poslednjih nekoliko godina odigran je u Tel Avivu, gde je domaći Makabi posle vođstva od 3:0 izgubio sa 4:3 od Zenita. Izraelci, za koje je branio Rajković, bili su na pragu velike pobede. Imalisu tri gola prednosti, Medunjanin je dao dva, a Kjartnason jedan gol, pa je posle 70 minuta bilo 3:0. Usledio je nezapamćen finiš, Kokorin je u77. minutu smanjio na 3:1, a onda je i pocrveneo igrač domaćih Dasa. Ali, niko nije očekivao ono što se dogodilo u narednih 15-ak minuta. Mak je u 84. smanjio na 3:2, a izjednačenje je dva minuta kasnije doneo Đulijano. Kad su fudbaleri Makabija mislili da će uspeti da izvuku bar bod, Luka Đorđević je u drugom minutu nadoknade doneo senzacionalnu pobedu Zenitu od 4:3.

Sasuolo je još jednom pokazao da je opasna i veoma dobra ekipa. Zvezdin dželat je na svom terenu slavio protiv Bilbaa sa 3:0. Sva tri gola videli smo u drugom delu, prvo je Lirola pogodio u 60, a golovima Defrela i Politana italijanski predstavnik je stigao do ubedljivog trijumfa. Sada Zvezdin poraz u Italiji ne izgleda toliko ubedljivo.

U ostalim mečevima, Az Alkmar je na svom terenu odigrao očajnih 1:1 sa Dandalkom, i ako su imali igrača više. Anderleht je lagano savladao Gabalu sa 3:1. APOEL je posle preokreta savladao Astanu sa 2:1, jedini gol za Kazakhstance dao je naš Nemanja Maksimović, volejom sa 25 metara. Roma je odigrala 1:1 na gostovanju Plzenu. Rimljani su poveli preko Perotija iz penala u 3. minutu, ali je osam minuta kasnije Bakoš postavio konačnih 1:1. Olimpijakos je u gostima savladao Jang Bojse sa 1:0, jedini gol dao je legendarni Kambijaso u prvom poluvremenu. Majnc i Sent Etjen su u Nemačkoj odigrali 1:1, dok je Austrija iz Beča pobedila na gostovanju Astru Đurđu sa 3:2. Fener je u poslednjim minutima izvukao bod na gostovanju Zorji, bilo je 1:1.