OSTOJA PRELOMIO: Hvala FIBA, ali ostajemo u EK!

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović obratio se medijima.

Crno-beli će naredne sezone ostati u Evrokupu, potvrdio je predsednik Ostoja Mijailović.

Ostajemo uz Evroligu i da se takmičimo u Evrokupu„, poručio je Mijailović.

Obrazložio je odluku.

„Partizan je bio iznad nivoa Evrokupa, prerasli smo to takmičenje organizaciono, rezultatski… Možda najteža odluka u životu, možda u klupskoj istoriji. Nisam hteo sam da donosim odluke. Jednoglasno su donete. Hvala FIBA i Evroligi na partnerskoj saradnji, ova odluka nije protiv jednog od njih, već u korist Partizana. Partizan je previše dao evropskoj košarci, kako igrača, trenera i svih… Tom činjenicom se ponosim“.

– Odluka je zasnovana na tome što pripadamo najvećoj eliti u Evropi. Partizan je poželjan u oba takmičenja, ali nam nije mesto u Evrokupu, već u Evroligi, probaćemo da damo sve od sebe da ponovimo ovu sezonu i nadam se da neće biti ovakve sezone da se sezona prekine na štetu Partizana.

Prvi čovek crno-belih kaže da nisu imali šansu da se takmiče na diplomatskom polju.

– Evroliga je donela takvu odluku, nije bilo mesta za pregovore. Dopisivali smo sa Evroligom, ali nije bilo prostora. Ko je pretrpio štetu – pretrpio je, ko je iskoristio situaciju – jeste. Da li mi ne znamo da radimo svoj posao iako smo zaslužili? To je dobro pitanje, ali samo ako postoji mesto za diplomatske pregovore. Partizan ima svoju snagu u navijačima, stabilnosti i istoriji kluba. Kad pogledate današnju košarku nema gde Partizan nije ostavio trag.

Što se tiče budžera za narednu sezonu:

– Planiramo redovno okupljanje, ali sve zavisi od mera. Neke su još na snazi, problem je i u SAD, ne znamo neke stvari da bih vam dao konkretan odgovor. Moramo da damo sve od sebe da ostvarimo cilj. Biće teže nego prošle sezone. Videćemo šta će biti tokom jeseni kada se skine moratorijum. Moramo da nađemo način da funkcionišemo. Nama je velika stavka i prodaja ulaznica, tako da pozivam navijače da podrže klub kao nikada do sad. Optimista sam uvek – istakao je Mijailović.

Be the first to comment on "OSTOJA PRELOMIO: Hvala FIBA, ali ostajemo u EK!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*