GOTOVO: Zvezda je novi šampion Srbije!

FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije pošto su u 5. utakmici finalne serije savladali Partizan rezultatom 3:0 (25:23, 25:18, 25:18)

Izabranici Ivice Jeftića su nakon uvodne dve pobede pretrpeli dva poraza, pa je serija odlučena u majstorici.

 


U prvom setu viđena je ujednačena borba, a crno-bele su u igri držali Tadić i Mrdak. Iako je Zvezda imala prednost, Partizan je uspeo da povede sa 21:20, ali je u nastavku greškama dozvolio rivalu da osvoji uvodni set.

Partizan je u drugom setu delovao dosta bolje, servisima su mučili primače Zvezde, ali je posle vođstva od 12:11 u potpunosti stao što su crveno-beli iskoristili i velikom serijom stigli do nedostižnih 20:13, te su set rutinski priveli kraju.

Poslednji set na meču obilovao je preokretima, ali su se na kraju ipak bolje snašli crveno-beli odbojkaši. Domaćin je poveo sa 2:0 posle servis greške Tadića, te je nakon toga Žugić odservirao as.

Crno-beli su preko Petrovića i Marinovića izjednačili na 3:3, da bi fantastični Milija Mrdak doveo Partizan u vođstvo od 5:3. Ipak, Zvezda je asom Žugića pa blokom Petrovića došla do 8:8 i u potpunosti preuzela kontrolu.

 


Nikolić je servisima propisno namučio Partizan, da bi svojim četvrtim asom odveo Zvezdu na nedostižnih 17:12.

Podsećanja radi, Crvena zvezda je poslednju titulu u odbojci osvojila u sezoni 2015/2016. Sa druge strane, crno-beli nisu uspeli da odbra

Be the first to comment on "GOTOVO: Zvezda je novi šampion Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*