PROBLEM ZA ZVEZDU: Crveno-beli ostaju bez jednog od najboljih?

Crvena zvezda

Mladi košarkaš Crvene zvezde i „Zvezda u usponu“ ABA lige za tekuću sezonu, Nikola Topić zvanično je prijavljen za NBA draft koji će se održati ovog leta!

Tu vest potvrdio je i njegov menadžer Miško Ražnatović, tako da će momak koji je ove sezone nastupao za Megu i Crvenu zvezdu tražiti svoj prolaz ka NBA ligi već na leto.

 


On je nedavno od strane ABA lige uvršten i u najbolju petorku ligaškog dela sezone, što i ne čudi s obzirom na to da je u proseku beležio 17,9 poena ove sezone uz 3,6 skokova i čak 6,8 asistencija po meču u dresu Zvezde i Mege.

Pored toga, on je dobio i pomenuto priznanje za „Zvezdu u usponu“, a vodeći sportski sajtovi u Sjedinjenim Američkim Državama su ga postavili izuzetno visoko na lestvici za NBA draft.

Očekuje se da Nikola Topić bude izabran među prvih deset, ako ne i među prvih pet pikova na NBA draftu. Time postoji mogućnost da on bude najbolje draftovan košarkaš iz Srbije ikada.

Čuveni sajt Ringer je postavio Topića čak na treće mesto i on bi u tom slučaju bio najverovatnije draftovan od strane Šarlot Hornetsa, odmah iza Aleksa Sara i Stefona Kasla.

Sa druge strane, eminentni Bličer Riport je stavio mladog srpskog košarkaša na sedmo mesto, a CBS Sport ga stavlja negde između šeste i osme pozicije.

 


Ukoliko se te najave i obistine, Jović će najverovatnije i napustiti Zvezdu na kraju tekuće sezone.

Be the first to comment on "PROBLEM ZA ZVEZDU: Crveno-beli ostaju bez jednog od najboljih?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*