SPEKTAKL: Pakleni žreb za Srbiju na OI!

srbija-kosarka-basketball-serbia-eurobasket

Košarkaši Srbije igraće u grupi C na Olimpijskim igrama u Parizu, zajedno sa selekcijama SAD-a, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku, odlučeno je večeras žrebom u sedištu FIBA.

Na kvalifikacionom turniru u Portoriku nastupiće Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Bahrein i domaćin. Jasno je da su Litvanci i Italijani favoriti da dođu u našu grupu i učine je strahovito jakom.

 


Amerikanci su najavili najjači mogući tim, sa svim svojim NBA zvezdama i nema sumnje da će utakmica protiv njih biti istinski spektakl celih Olimpijskih igara.

U grupi B su Francuska, Nemačka, Japan i pobednik KT u Letoniji (Letonija, Gruzija, Filipini, Brazil, Kamerun, Crna Gora).

Grupu A čine Australija, Kanada, pobednik KT u Španiji (Španija, Liban, Angola, Finska, Poljska, Bahami) i pobednik KT u Grčkoj (Grčka, Slovenija, Novi Zeland, Hrvatska, Egipat, Dominikanska Republika).

Sistem takmičenja je takav da će u četvrtfinale proći po dve najbolje ekipe iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

 


Olimpijski turnir je na programu od 27. jula do 11. avgusta, grupna faza igraće se u Lilu, a završnica u Parizu.

Be the first to comment on "SPEKTAKL: Pakleni žreb za Srbiju na OI!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*