MILOJEVIĆ IZNENADIO MNOGE: Partizan je favorit!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 17 časova dočekaće Partizan u 172. večitom derbiju u okviru 28. kola Superlige.

Novinarima se ranije tokom dana obratio trener crno-belih Igor Duljaj, a sada je pred pripadnike sedme sile izašao i Vladan Milojević.On je na početku svog izlaganja čestitao 8. mart svim damama.

 


– Kao prvo, želeo bih da čestitam praznik svim ženama. Mislim da ne treba samo da obeležavamo 8. mart, treba svaki dan. Žene su jako dobra i lepa bića, dele radost… Bez žena niko od nas ne bi bio ovde. Želim im puno zdravlja i Bog nek ih čuva – rekao je šef stručnog štaba crveno-belih.

Zadovoljan je što će posle dugo vremena stadion biti pun na nekom meču između Zvezde i Partizana.

– Derbi kao derbi. Ono što je dobro jeste da će biti pun stadion. Očekujemo lepo navijanje, dobru utakmicu. Mada, često se dešava da igra ne bude kvalitetna. Nadam se da će ekipe uspeti da pokažu najbolje što mogu. Ove nedelje smo se pripremali na najbolji mogući način. Ništa posebno se nismo spremali. Mnogo je teže pripremati ostale utakmice, nego sam derbi. Igrači su svesni, igrali su, znaju šta znači. Utakmica nosi tri poena i ništa više. Onaj drugi detalj je prestiž. Očekuje nas zanimljiva utakmica. Protiv TSC-a smo imali kadrovskih problema. U ovom trenutku ne mogu da kažem ništa. Očekujem današnji trening. Videćemo na koga ćemo moći da računamo.

Otkrio je i šta će rešiti večiti derbi.

– Odlučuju sitnice, nijanse. Do sad se pokazalo da se dosta puta bukvalno jedna lopta, jedna greška, možda neki detalj „praznog hoda“, dekoncentracije, mogu da odluče derbi. Igra se sa puno energije, žara. Partizan je spremao utakmicu, kao i mi. Neukusno je i nemoguće odrediti da će neki detalj odlučiti – rekao je, a potom i dodao:

– Derbi kod nas je poseban. Ovde je svetkovina, najveći sportski događaj. u inostranstvu ima više tih derbija koji se igraju. Te emocije su sigurno kod nas izraženije kod nas nego u ostalim zemljama.

Govorio je i povređenom Aleksandru Kataiju.

– Polako se vraća. Biće sa nama, sve to ide kako treba. Danas ćemo videti i za Saleta i za ostale igrače. Videćemo kakva je situacija posle treninga.

Priznao je da i dalje ne zna ko će biti Zvezdin bonus igrač protiv Partizana.

– Sigurno da ćemo se danas opredeliti posle treninga. Neki bonusi nam remete neke stvari u timu. U ovom trenutku nemam čistu sliku što se tiče startne ekipe

 


Ulogu favorita je prepustio Partizanu.

– Kad pričamo o jednoj utakmici, utakmica sa Partizanom je nešto specifično. Ima još šest redovnih kola. Još 40 bodova u igri. Da pričamo o nekom pritisku… Kada sam počeo sa pripremama, da mi uspostavimo naš model igre, da sve zavisi od nas i da damo sve od sebe. U ovom trenutku smo svesni da je Partizan ispred nas, zbog boda prednosti i neki favorit. Mi smo ti, sa druge strane, koji treba da rade što smo radili do sad. Od utakmice do utakmice smo imali mali napredak. Imali smo raspored, ekipe iz gornjeg dela tabele, koji su pretendenti na titulu

Za kolegu Duljaja ima samo reči hvale.

– Gledao sam tu utakmicu, ali nešto posebno nismo analizirali. Ta i ova nema nekih dodirnih tačaka. Partizan je jesenji deo… Vezali su toliko pobeda, to je za respekt. Igora znam odavno, posvećen, vredan, dobar trener, unosi i prenosi emociju. Topolac, pored Aranđelovca. Imam jako pozitivno mišljenje o njemu i pohvale za njegov rad i trud.

Još malo je pričao o crno-belima.

– Ove četiri utakmice koje smo odigrali, sve četiri su bile različitog tipa. Partizan i ovo što je igrao, oni su igrali sasvim različite utakmice. Ne možemo da kažemo da li neka ekipa je dobra u odbrani. Jedna ekipa koja zna šta hoće na terenu i u svakom slučaju vam se tako namesti. U ovom trenutku, Partizan nije slučajno tu gde jeste. Videćemo ih sutra, kao i nas. Očekujem jednu dobru utakmicu – zaključio je Milojević.

Be the first to comment on "MILOJEVIĆ IZNENADIO MNOGE: Partizan je favorit!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*