ZVEZDA STREPELA DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Crveno-beli se žestoko namučili u Kragujevcu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kragujevački Radnički rezultatom 4:3 u meču 8. kola Superlige i nastavili poteru za liderom Partizanom.

Po dva gola za goste dali su Ivanić i Olajinka.

 


Crveno-beli su pružili još jednu neubedljivu partiju, posebno defanzivno, i očito da Baharu predstoji još mnogo posla da dotera igru šampiona Srbije.

Zvezda je imala neke krajnje kritične faze na „Čika Dači“.

Gubili su gosti 1:0, mogli su vrlo lako da budu i u većem zaostatku nedugo potom (Činedu dao loš pas saigraču u kontri), da bi u samom finišu, nakon gola Zorića za 4:3, Beograđani bukvalno strepeli za pobedu.

Na kraju, mogli su da odahnu…

U miran tok, mnogo ranije, su ih uveli dvostruki strelci Olajinka i Ivanić koji su preokrenuli rezultat u burnom i zaista spektakularnom prvom poluvremenu u kojem je viđeno čak pet golova.

Gosti su poveli preko Gluščevića, da bi potom Olajinka doneo 1:2, a Činedu, ubrzo za njim i Ivanić (majstorijom), garnirali možda i najboljih 45 minuta koje smo gledali ove sezone.

Trener Radničkog Feđa Dudić je na startu drugog dela izvršio tri izmene, brzo potom i četvrtu, prinudnu, ali je Zvezda diktirala ritam u većem delu tog perioda. Inicijativu je uspela i da materijalizuje.

Ivanić je danas bio najbolja verzija sebe.

Posle majstorije koja je prethodila prvom golu, i drugi je postigao posle vrhunskog udarca, savršeno odmerenog i preciznog – za 4:2.

Tek tada su gosti mogli da igraju bez opterećenja, rasterećenije, bez ulaska u paniku.

Bahar je do kraja meča izvršio svih pet izmena, no igra Zvezde nije bila na željenom nivou. Ni blizu šampionske. Kazna za takav pristup stigla je od Zorića koji je duboko u nadoknadi vremena pošteno „promešao“ Dragovića negde na petercu i matirao Glazera – nenadano režirao dramu pravo niotkud.

Srećom po Beograđane, uspeli su do samog kraja da odbiju nalete Šumadinaca i da se iz Kragujevca izvuku sa pobedom.

 


Ali igra, pristup, energija, čak tri primljena gola od drugog najslabijeg tima lige, sve su to činjenice koje moraju da zabrinu sve na „Marakani“.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

<

Be the first to comment on "ZVEZDA STREPELA DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Crveno-beli se žestoko namučili u Kragujevcu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*