BESRAMNI POCEKO PONOVO PROZIVA SRBIJU: Italiji je mesto u polufinalu!

FOTO: FIBA

Selektor Italije Đanmarko Poceko održao je još jednu kontroverznu konferenciju za medije.

On se pred predstavnicima sedme sile pojavio nakon poraza „Azura“ od Letonije u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta na Mundobasketu.

 


Poceko je prvo govorio na italijanskom jeziku, a potom je sam prevodio svoje reči.

U nekoliko navrata je i povisio ton kako bi svima dočarao da je njegova selekcija napravila uspeh na Mundobasketu.

– U poslednjih 20 godina u Italiji nismo mogli da verujemo da ćemo moći da igramo na ovakvom turniru. Znajte, ja pratim samo košarku i ništa drugo ne radim u životu i mi nismo mogli ni da se poredimo sa ovim nivoom košarke. A ovi sjajni momci samo u poslednje tri-četiri godine su pokazali sebi, ali ne samo sebi, da to mogu, da igraju na ovom nivou. I to smo posebno pokazali na ovom turniru. Pre pet godina niko ne bi rekao da ćemo biti u najboljih osam. Mislili bi da se šalimo… – rekao je Poceko.

Italijani su prvu fazu završili sa porazom od Dominikanske Republike, a onda su u drugoj pobedili Srbiju i Portoriko i sa prvog mesta otišli u četvrtfinale.

Ipak, SAD je porazom od Litvanije osvojila drugo mesto u svojoj grupi, te „Azuri“ nisu imali sreće.

Amerikanci su ponizili Italijane i deklasirali ih sa 37 poena razlike.

 


Možete da mislite i drugačije, ali ovo je istina. Bio sam ja van Saveza i znam šta to Italija nije mogla da uradi. Ljudi, nismo se ni kvalifikovali na poslednja tri Mundobasketa, a ovog leta svi u Italiji su navijali za nas protiv SAD. Ubedili smo ih da možemo da pobedimo Ameriku, to je to.

Poceko žali što se njegov tim nije našao na mestu Srbije, odnosno zbog toga što Italija nije išla na Litvaniju u četvrtfinalu.

– Slušajte me… Da nismo igrali sa Amerikom, mi bismo bili u polufinalu Svetskog prvenstva. Možete da mislite da sam lud, ali niste prvi ni poslednji koji to misle – zaključio je selektor Italije.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "BESRAMNI POCEKO PONOVO PROZIVA SRBIJU: Italiji je mesto u polufinalu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*