BOMBETINA U HUMSKOJ: Mateus novo pojačanje Partizana!

Partizan je konačno pronašao zamenu za Rikarda Gomeša.

Novi fudbaler Parnog valjka postaće Mateus Bonifacio Marinjo, poznatiji kao Saldanja (23), prenosi Telegraf.

 


On je član japanskog Džef junajteda, ali je na pozajmici u Nefčiju.

Saldanja je najbolji igrač azerbejdžanskog velikana i pozajmica mu ističe tek 31. decembra.

Nefči nikako nije hteo da se odrekne sjajnog napadača, a Partizan ga je želeo po svaku cenu.

Zato su crno-beli u Humskoj organizovali sastanak sa agentom igrača, a potom su ugovoreni uslovi igrača i strategija njegovog „oslobađanja“ iz Nefčija.

Partizan je odmah poslao ponudu Japancima, koji su je oberučke prihvatili, a onda je usledio i raskid pozajmice koji nije bio jednostavan.

Saldanja je fizički snažan napadač koji se bolje služi levom nogom, a poseduje i veoma dobru tehniku. Može da igra i bočnog napadača jer poseduje dobru brzinu, a odgovoran je i u defanzivnim zadacima.

Karijeru je počeo u Santosu i Baiji, sa kojom je potpisao prvi profesionalni ugovor. Nije se dugo zadržao u rodnom Brazilu, pa je usledio odlazak u Džef junajted.

 


U Japanu je ostao do 2022. godine, a potom je pojačao kineskog superligaša Čengdu. Šest meseci kasnije otišao je na pozajmicu u Nefči, gde je jedan od najboljih fudbalera pomenutog tima u proteklom periodu.

Crno-beli, koji su preporuku dobili od jednog od najboljih skauta u Evropi, smatraju da Saldanja može da doprinese ideji “ubrzanja” i podmlađivanja ekipe, koja bi, sem rezultatskog, imala i ekonomski benefit u budućnosti.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "BOMBETINA U HUMSKOJ: Mateus novo pojačanje Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*