ĐOKOVIĆ PRIZNAO: To mi se prvi put desilo…

Novak Djokovic
EPA/NEIL HALL

Srpski teniser Novak Đoković podelio je utiske nakon trijumfa protiv Janika Sinera (3:0) i plasmana u još jedno vimbldonsko finale.

Novak je odmah posle meča podelio svoje impresije pred publikom na Centralnom terenu.

 


O samom meču je rekao:

„Polufinale je, uvek je gusto, mora da bude, kao što je i bilo i sada, tri gusta seta, mada to možda ne pokazuje konačan rezultat i sve ono što se dešavalo na terenu sve vreme. Bilo je neizvesno. Treći set je mogao da ode na njegovu stranu. Imao je na 5:4 nekoliko drugih servisa, promašio je nekoliko udaraca i dozvolio mi da dođem do taj-brejka. Mnogo pritiska u trećem setu, imao sam šanse na početku, ali je pokazao i dokazao zašto je jedan od lidera buduće generacije i jedan od najboljih igrača već sada. Sjajno je biti deo te nove generacije“.

Na konstataciju sagovornice da je čak 14 godina stariji od Sinera i da li je moguće da igra najbolji tenis ikad:

„Voleo bih da verujem da igram najbolji tenis”, rekao je Novak i dobio ovacije posle ovakvog odgovora, pa se nadovezao:

„Voleo bih da je to slučaj. Mi smo deo individualnog sporta i morate da se uzdate u sebe i da dođete u najbolje fizičko i mentalno stanje, i emocionalno, pre nego što izađete na teren. Pokušavam da ne gledam na godine kao na ometanje, ili kao na faktor koji bi mogao da odluči ishod na terenu. Naprotiv, 36 je novih 26… Dobar je osećaj. Osećam mnogo motivacije, i dalje sam inspirisan da igram tenis koji toliko volim. Ovaj sport mi je dao toliko u životu, mojoj familiji, mom timu. Večito sam zahvalan, pokušaću da budem iskren i da uzvratim uslugu ovom sportu koliko god mogu“.

Pomenuli ste reč ometanje – i to se desilo danas (Novak kažnjen zbog krika). Koliko ste imali uspeha u karijeri zbog mentalne snage i otpornosti?

 


„Ometanje danas u meču je moglo da promeni kurs meča. Osećao sam se vrlo nervozno posle te odluke sudije ali nekako sam se pregrupisao i verovatno prvi put u karijeri se desilo tako nešto. Nikada mi se nije desilo to… Nemam inače taj takozvani izduženi krik, možda je to bio eho od krova ili tako nešto. Nisam osećao kao da sam imao ometanje prema rivalu. Ali dobro, sudija je doneo takvu odluku i ja to moram da poštujem“.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "ĐOKOVIĆ PRIZNAO: To mi se prvi put desilo…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*