DETONACIJA: Petrušev ide u ovaj klub

Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev je sve bliži odlasku sa Malog Kalemegdana.

Korak u tom smeru je i činjenica da je Filadelfija Seventisiksers objavila roster za Letnju ligu u NBA i za predstojeće takmičarske sedmice, gde se nalazi i Petrušev.

 


Očekivano je bilo da Petrušev posle sezone u kojoj je njegov tim ostao bez titule u ABA ligi ode da se oproba „preko bare“.

Danima unazad se i pisalo da će ga dovesti Filadelfija koja ima prava na Filipa pošto ga je uzela kao pika na draftu.

Dvadesettrogodišnjak je posle veoma loše epizode u Anadolu Efesu živnuo u Zvezdi i prošle sezone je imao 10,7 poena i 5,2 skoka po utakmici.

 


Eurohoops je još ranije navodio da Siksersi žele da mu ponude ugovor, verovatno za naredne dve sezone, što već sada mogu da urade.

Petrušev se na spisku za Letnju ligu nalazi uz još 14 igrača, poput Markusa Beglija, mlađeg brata nekadašnjeg drugog pika na draftu Marvina Beglija, a na spisku su i Džordan Taker, Ilajdža Mekkejden, Di Džej Stjuard i drugi igrači.

Inače, Beglijevog starijeg brata je na draftu birao Vlade Divac, dok je još bio u Sakramento Kingsima, zbog čega je bio na meti navijača „kraljeva“ pošto nije uzeo Luku Dončića.

Interesantno je i da će Petruševa trenirati Nik Nurs, trener koji će lično voditi svoj tim Letnje lige i čovek koji je pre četiri godine do šampionske titule doveo Toronto Reptorse upravo preko Filadelfije u finalu Istoka, a onda i preko Golden Stejt Voriorsa u velikom finalu.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "DETONACIJA: Petrušev ide u ovaj klub"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*