GROBARI, POKAŽITE SE: Partizanu je doneo mnogo, a sada je u teškoj situaciji, pomozite mu!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

RK Partizan je šampionat završio na drugom mestu, odmah iza neprikosnovene Vojvodine.

Najmlađi i najperspektivniji tim u ligi igrao je tokom čitave sezone dobro, hrabro, pametno, ali nije uspeo da preuzme primat od Novosađana.

 


Velike zasluge za igru crno-belog vrtića idu na račun trenera Darija Krželja, koji je radio sa većinom momaka u podmlatku, a potom i u prvom timu.

Međutim, na kraju sezone, uprava tima iz Humske mu se zahvalila i odlučila da u narednoj godini neko drugi predvodi ekipu. Za sjajnog trenera tu se ne završavaju muke, kao da su tek počele…

– Bio sam na seminaru u Kragujevcu, silazio niz stepenice i pao, tačnije propao sam nekako, što bi rekao moj kum Nenad Kraljevski – počeo je priču Dario Krželj za Sportski žurnal.

Šta se desilo?

– Očigledno je kuk bio načet prilično čim je tako propao. Nisam ni znao da imam problem, dok se ovo nije desilo. Operisan sam odmah, sad imam veštački kuk i očekuje me period rehabilitacije.

Da sve bude gore Dario nije imao zdravstveno osiguranje, jer nema zdravstvenu knjižicu, a troškovi koji su potom usledili su ogromni.

– Tako je kako je. Iz ovog peha sam izašao još jači u svakom smislu, jer sam snagu dobio od čitave srpske  rukometne porodice koja je pokazala na mom primeru da je puna dobrih i dobronamernih ljudi. Svima se ovim putem zahvaljujem, kolegama, igračima, sportskim radnicima na rečima podrške i u svakom drugom smislu. Hvala i mom klubu koji mi je maksimalno izašao u susret i pomogao da zajedno sa svim dobrim ljudima prebrodim ovaj krizni trenutak u mom životu.

Na društvenim mrežama krenula je da se skuplja pomoć za sjajnoj stručnjaka, a RK Rekreativo je pokrenuo čitavu akciju i zakazao i humanitarnu utakmicu kako bi se prikupilo što više novca.

„Naš kolega, drug i prijatelj Dario Krželj je imao nedavno nezgodu prilikom koje je slomio kuk a kako nažalost nema zdrastveno osiguranje potrebno je izmiriti troškove operacije kao i pomoć oko samog oporavka. Ovom utakmicom želimo da pokazemo da Dario nije sam. Zato vas sve ovim putem pozivamo da dođete na Banjicu, da se družimo i pomognemo, danas Dariju a sutra moramo biti tu i za svakoga ukoliko pomoć bude potrebna. Krajnje je vreme da pokažemo zajedništvo, slogu i da se svi nadalje borimo za bolja prava trenera, igrača i svih ljudi u rukometnom sportu.

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete, možete pomoći i uplatom na račun 205-9001025692992-31 DARIO KRŽELJ. Unapred hvala svima

 


Dario, zelimo ti brz oporavak i povratak na rukometne terene“

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "GROBARI, POKAŽITE SE: Partizanu je doneo mnogo, a sada je u teškoj situaciji, pomozite mu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*