ISTORIJA JE ISPISANA: Jokić i Denver su ŠAMPIONI NBA lige!

Košarkaši Denver Nagetsa osvojili su NBA titulu pobedom protiv Majami Hita u petoj utakmici velikog finala, 94:89 (4-1).

Nikola Jokić uspeo je da donese Denver Nagetsima prvu titulu u istoriji franšize iz Kolorada.

 


Jokić je utakmicu završio sa 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije, a pored njega heroji pobede u petoj utakmici su Koldvel-Poup i Brus Braun.

Jokića je pratio Porter junior sa 16 poena, Marej je ubacio 14, Braun 10, a Koldvel-Poup 14 poena.

Kod Hita, Batler je postigao 21 poen, dok je Bem Adebajo postigao 20, uz 12 skokova.

Oba tima nervozno su otvorila utakmicu, ali nakon što je Denver napravio seriju 10:0 (12:5), utisak je bio da će Nagetsi preuzeti kontrolu nad utakmicom.

Međutim, desilo se obrnuto spletom nekoliko okolnosti. Prvo, Nikola Jokić je napravio dva brza faula, te je Meloun morao da ga izvadi iz igre. U isti problem upali su Gordon i Grin, te je u reket Nagetsa morao da uskoči iskusni Diandre Džordan.

Majami je dobro iskoristio problem u koji je ušao Denver, ali ne i najbolje, pošto je utisak bio da su morali da naprave znatno veću prednost, što zbog slabe igre domaćina, što zbog ličnih grešaka važnih igrača.

 


Ekipa Majkla Melouna bila je u konstantnom zaostatku u drugoj četvrtini i ni u jednom trenutku nije uspela da uhvati onaj prepoznatljiv ritam. Slabo šta su pogađali, ali su bili dobri u skoku, te su tim oružjem ostajali u igri.

Denver je na poluvremenu gubio, ali zaostatak od sedam poena je još bio i dobar, kada se sve sabere i oduzme – 44:51.

U drugom poluvremenu gledali smo ratničku košarku, sa dosta promašaja, ali i odličnih odbrana. Igralo se izuzetno čvrsto, non-stop u kontaktu, kako obično izgledaju mečevi sa ovolikim ulogom.

Jokić je povukao u trećoj četvrtini, bio je jedini raspoložen i Denver je uspeo da uhvati priključak, 90:91.

U četvrtoj je nastavljena rovovska borba i Denver se bolje snašao. Marej je pogodio neke šuteve, baš kao i Jokić, a na kraju su heroji Brus Braun i Kej Si Pi.

Ofanzivni skokovi, sjajne odbrane.. to je donelo pobedu Denveru i titulu šampiona NBA.

Na kraju je Džimi Batler bio tragičar sa nekoliko promašaja u završnici i titula je otišla u Denver.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "ISTORIJA JE ISPISANA: Jokić i Denver su ŠAMPIONI NBA lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*