GROBARI OVO VOLE DA ČUJU: Obradovića pitali o Tavaresu, on imao spreman odgovor!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana dočekuju 2. maja od 20.30 ekipu Real Madrida u trećoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Trener Željko Obradović izjavio je da će njegova ekipa dati sve od sebe da, bez obzira na okolnosti, pobedi Real Madrid u predstojećoj utakmici i obezbedi plasman na fajnal-for Evrolige.

 


„Znamo da treba da pobedimo još jednu utakmicu da bismo prošli na fajnal-for i naravno da nam je velika želja da probamo da to uradimo već sutra. Veoma sam ponosan na sve što je moja ekipa prikazala do sad, čestitke igračima na velikoj želji, na izvanrednim igrama. Sutra je prilika da probamo da igramo na istom nivou kako smo igrali, u nekim okolnostima koje su takve kakve jesu“, izjavio je Obradović.

Drugu utakmicu u Madridu u četvrtak uveče obeležila je opšta tuča i prekid minut i 40 sekundi pre kraja, pri rezultatu 95:80.

Zbog učešća u tuči dve utakmice suspenzije dobio je kapiten Partizana Kevin Panter, dok će Matijas Lesor propustiti jednu utakmicu. Real će do kraja sezone ostati bez suspendovanog Geršona Jabuselea, a jedan meč propušta Gabrijel Dek.

„Da ponovim ono što sam rekao odmah posle utakmice u Madridu – pozivam navijače da još jednom naprave atmosferu kakvu su inače pravili tokom cele godine i da sve protekne u fer i sportskoj atmosferi. Najmanje nam treba bilo kakav incident i zaista ih molim da to imaju u vidu, da navijaju da bodre ekipu i da se ekipa Reala oseća prijatno u svakom trenutku ovde. To je velika želja“, rekao je Obradović.

On je ponovio da crno-beli apsolutno nemaju nijedan razlog da se više bave dešavanjima na drugoj utakmici u Madridu i istakao da je atmosfera u timu odlična.

„Desilo se šta se desilo, rekao sam da to treba zabraviti onog trenutka kad se završila utakmica. Zaista mislim da to ne treba više komentarisati“, rekao je on.

Upitan da li oseća dodatan pritisak ili euforiju jer se poslednjih dana mnogo govori o Partizanu, Obradović je rekao da je ponosan što je veliko interesovanje za utakmicu, ali i da ne oseća nikakav pritisak.


„Lično nisam nešto toliko unutra što se toga tiče, sem što me dosta ljudi zove za karte. To je jedino gde osećam, sve ostalo i ne pratim. Koncentrisan na svoj posao, pokušavam da pripremim ekipu. Napravili smo duboku analizu svega što je bilo u ove dve utakmice, na koji način može da igra Real…“, rekao je Obradović.

Na pitanje kako će njegov tim braniti Valtera Tavaresa bez Lesora, Obradović je odgovorio:

„Branili smo ga i u Madridu kad nije bio Lesor na parketu, otprilike na isti način. To je najdominantniji igrač u Evroligi, veoma bitan za njihovu igru, ali neke stvari koje smo već videli u prvoj utakmici, ali i u onoj u Beogradu, probaćemo da ponovimo“, dodao je trener Partizana.

U timu za meč u utorak će biti i Balša Koprivica.

„On će biti u timu sigurno, a da li će biti neki minuti za njega – ja bih to voleo da znam. To će utakmica da da odgovor. Videćemo“, rekao je Obradović.

Na konstataciju novinara da je „posebno raspoložen“, Obradović je uz osmeh odgovorio:

„Ne znam da li ste me nekada pre ovoga videli, ali hvala vam ako mislite da sam posebno raspoložen. To je zato što verujem ovim igračima i sve ono što rade. Treba nam još jedna pobeda, to je najvažnije“, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "GROBARI OVO VOLE DA ČUJU: Obradovića pitali o Tavaresu, on imao spreman odgovor!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*