RAŽNATOVIĆ: Partizan bi bio poslednji u Evroligi…

Košarkaški agent Miško Ražnatović sumirao je utiske iz dosadašnjeg dela sezone u Evroligi u razgovoru sa Donatasom Urbonasom za „Basket njuz“.

Ražnatović se posebno osvrnuo na srpske klubove i, na konstataciju Urbonasoa da je ovo istorijska sezona za srpsku košarku, izneo kontroverzan stav da bi šampionski Partizan iz 1992. godine u ovosezonskom izdanju kontinentalnog takmičenja završio na poslednjem mestu.

 


„Bolje je sada nego tada. Ako se vratimo u prošlost, bilo bi recimo 10 timova u Evroligi. Da tadašnji Partizan igra u današnjoj Evroligi, oni bi bili poslednjeplasirani uz dužno poštovanje za sjajne talente kao što su Saša Đorđević ili Predrag Danilović. Tada je bilo 14-16 utakmica, sada je 40. Sve je drugačije, potpuno drugo takmičenje i sport. Očigledno, ovo je najbolja godina u istoriji srpske klupske košarke jer oba tima imaju izuzetne budžete, doveli su odlične igrače i trenere. Uzbuđenje u gradu je nikada veće“, rekao je Ražnatović koji je potom pokušao litvanskom novinaru da predoči euforiju u vezi sa Partizanom:

„Ono što se dešava u Partizanu je potpuno ludo. Karte su veoma skupe, ali niko ne pita za cenu. Ljudi ih samo kupuju. Verujem da, baš kao što je i njihov predsednik rekao, bi napunili i fudbalski stadion da mogu da igraju tamo. Nikada nisam očekivao da će igrači kao Kampaco, Ledej, Panter ili Naneli igrati u Srbiji. Ali, hvala Bogu pa su ovde i košarka je tema broj jedan u Srbiji. Ne politika – košarka. Mogu samo da zamislim kako će biti kada se kroz nekoliko nedelja Zvezda i Partizan sastanu u finalu regionalne lige“.

Otkrio je da će Partizan i Crvena zvezda naredne sezone, u najmanju ruku, imati iste budžete kao i ove sezone.

„Ne mogu da vam dam tačan odgovor, ali informacije koje imam je da hoće. U najgorem scenariju, ostaće slične. Koga će dovesti? Da li će biti srećni da imaju Kampaca ili Vildozu? Ne znam. Ali, to nije samo za jednu godinu. Neće se vraćati na prethodne budžete. Biće ozbiljni i sledeće godine. Oboje“, istakao je Ražnatović.

Govorio je i o mladim srpskim stručnjacima poput Dušana Alimpijevića, trenera Burse.

„Prošle godine je rođena nova zvezda – Dušan Alimpijević. Imao je impresivnu sezonu sa timom koji ima mali budžet, uključujući i pobedu nad Partizanom u Beogradu pred 20.000 navijača. Stigao je do finala (Evrokupa). Ne možete da zamislite koliko me je timova zvalo, pitalo, pregovaralo i razmenjivalo informacije. Međutim, kada je došlo vreme da se plati, svi su se uplašili i angažovali one koji su godinama u Evroligi“, otrkio je Ražnatović.

Tu je i Nenad Čanak koji predvodi litvanski Lijetkabelis.


„Imali smo nekoliko intervjua za Čanka. Posle njih sam pitao ljude za reakciju i one su bile sjajne, jer je i Čanak sjajan tip. Ali, na kraju nisu hteli da rizikuju“, zaključio je Ražnatović.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "RAŽNATOVIĆ: Partizan bi bio poslednji u Evroligi…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*