CRVENO-BELI SE OBRUKALI: Zvezdina KATASTROFA u Atini!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa rezultatom 75:66 u 28. kolu Evrolige.

Crvena zvezda je nakon pobede nad Efesom u hali „Aleksandar Nikolić“ došla do momenta da gubi od jedne od najlošijih ekipa u Evroligi.


Izabranici Duška Ivanovića prokockali su 16 poena prednosti, a i na parketu su izgledali neuporedivo bolje od Panatinaikosa.

Atinski Zeleni su prekinuli crni niz od šest uzastopnih poraza i posle velikog preokreta pobedili Crvenu zvezdu u polu praznoj OAKA Areni.

Poraz koji definitivno niko nije očekivao.

Fakundo Kampaco je bio igrač od koga se očekivalo da preokrene stvari za Zvezdu, a sada je imao indeks korisnosti -1, uz dva šuta iz igre i oba promašaja jedan za dva i jedan za tri.

Nemanja Nedović je igrao samo 15 minuta i upisao 12 poena uz 2 skoka i 3 asistencije, dok je 12 imao i Filip Petrušev, a 8 poena je ubacio Dobrić, 7 Vildosa i po 6 Kuzmić i Ivanović.

U redovima Panatinaikosa istakao se Jorgos Papajanis sa 17 poena, 7 skokova i 2 asistencije, dok je 13 imao Derik Vilijams, 11 Met Tomas, a 9 Nejt Volters i 8 Mateuš Ponitka, dok su Li i Grigonis imali po 7.

Kada pogledamo tok utakmice videćemo da je Zvezda počela sjajno i razbijala Panatinaikos u prvom poluvremenu. Samo 9 poena su domaći košarkaši postigli za uvodnih 10 minuta košarke i najavili rezultatsku katastrofu.

Istina, nije ni Zvezda baš briljirala u tim momentima, ali zaista treba istaći da je vidno bila bolja i imala i bolju igru i rezultat koji je to dokazivao. Kako je vreme odmicalo, tako se prednost uvećavala i maksimalna je bila 16 poena, 29:45 u jednom momentu.

Od tada kreće pad. Nemanja Nedović ostaje na klupi sa samo 15 minuta u igri, bez jasne naznake da li je došlo do povrede ili nije, a Petrušev nikako nije mogao da odgovori na igru Jorgosa Papajanisa.

Čak je Kuzmić na momente i mogao da parira grčkom centru, ali se ovaj pošteno naigrao u reketu i meč završio sa 17 poena i 7 skokova kao najefikasniji pojedinac.

Delovalo je da će Zvezda pobediti dvocifrenom razlikom pogotovo nakon +13 na poluvremenu, ali ono što je usledilo bilo je neprijatno iznenađenje i čak šamar svim navijačima Crvene zvezde.

Zvezda je u narednih 20 minuta košarke ubacila tek 24 poena i to su uglavnom do poena dolazili posle linije za slobodna bacanja, odnosno nakon faulova koje su pravili igrači Panatinaikosa.

Verovatno ni trener Serelis nije mogao da očekuje ovakav povratak svoje ekipe koja u drugom poluvremenu pravi seriju 22:2 i ostavlja Zvezdu skoro 10 minuta bez koša iz igre što je zaista neverovatno.

Nije baš Ivanović sedeo dokon, pokušavao je na tajm-autima da razmrda ekipu, ali mu to nije uspelo. Redom su pogađali Tomas, Ponitka, Vilijams,Volters, Li, Papajanis i Zvezda je krenula da tone sve više i više iz napada u napad.

Na kraju poraz koji ih je gotovo izgurao iz borbe za Top 8, ali crveno-beli i dalje imaju šansu. Sve u svemu, 75:66 je poraz koji će ovu ekipu i te kako zaboleti.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELI SE OBRUKALI: Zvezdina KATASTROFA u Atini!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*